Ο Ίαν Άντερσον των Jethro Tull αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

«Είμαι πολύ βαρετός, είμαι σαν τον πιο βαρετό θείο σας» λέει ο Ίαν Άντερσον στην Έμυ Ντούρου, σε μια κουβέντα για το χτες και το σήμερα, λίγες μέρες προτού οι Jethro Tull επισκεφτούν την Αθήνα για τη συναυλία τους στην Τεχνόπολη (12/9).

  • Η Μαριλένα Τριανταφυλλίδου (σκηνοθέτις – καλλιτεχνική διευθύντρια Artika), ο Βασίλης Κουκαλάνι (ηθοποιός, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός υπεύθυνος της ομάδας Συντεχνία του Γέλιου) και η Βάσια Παρασκευοπούλου (σκηνοθέτις, συγγραφέας, Ομάδα Μικροί Πυροτέχνες) γράφουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νεανικό και παιδικό θέατρο, το οποίο έχει μείνει εκτός κρατικής στήριξης.
  • Η δρ Αστικής Κοινωνικής Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Νικολίνα Μυωφά γράφει για το Δουργούτι, τον αρμενικό συνοικισμό στον Νέο Κόσμο, από τις απαρχές του γειτονιάς έως σήμερα.
  • Βιβλία για το καλοκαίρι: μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, μελέτες αλλά και ιστορίες από τις μέρες της καραντίνας.
  • Ο Παναγιώτης Φρούντζος γράφει για το φωτεινό αμερικανικό καλοκαίρι της μεσοαστικής τάξης, όπως αποτυπώθηκε στο φιλμ Kodachrome τη δεκαετία του ’50.
  • Η ειδική γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος Ελένη Καρασαββίδου και η σκηνοθέτις και ηθοποιός Αναστασία Πολίτη γράφουν για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά, του Αφανισμού τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Αυγούστου.
  • Ο Γιώτης Ντόρτογλου ο οποίος δημιουργεί 3D αναπαραστάσεις μνημείων μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη για την ψηφιακή ανάπλαση που έκανε σε ιστορικά τοπόσημα και γωνιές της Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες