Ο «Ιανός»… άλλαξε τις προθεσμίες για 6Κ/2020 του ΑΣΕΠ

Ο «Ιανός»… άλλαξε τις προθεσμίες για 6Κ/2020 του ΑΣΕΠ

Αρρυθμίες και στις διαδικασίες για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, δημιούργησε η κακοκαιρία που ενέσκηψε στη χώρα μας τις προηγούμενες μέρες.

Διευρύνεται χρονικά η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 1.209 θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. Το αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή, επισημαίνοντας ότι υπήρξαν προβλήματα στις συνδέσεις στο διαδίκτυο και στην πρόσβαση ενδιαφερόμενων υποψηφίων από περιοχές που επλήγησαν. Ετσι, παρατείνονται οι προθεσμίες για την περίφημη προκήρυξη 6Κ/2020. Πρόκειται για την προκήρυξη που αφορά στην κάλυψη μόνιμων θέσεων στο πλαίσιο της ενίσχυσης της λειτουργίας νοσοκομείων, νοσηλευτικών μονάδων και άλλων φορέων.

Πιο αναλυτικά, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Προκήρυξη 6Κ/2020 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 28/6-8-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2020. Αυτό αποφασίστηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε ο κυκλώνας “Ιανός” σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οπως επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή, η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δυσχέρειες στην πρόσβαση ενδιαφερόμενων υποψηφίων από τις περιοχές αυτές στο διαδίκτυο. Ετσι, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (22.9.2020) η παράταση προθεσμιών για τις θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.

Σημειώνεται ότι για τους υποψηφίους της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση αναφορικά με την εκκίνηση της υποβολής των αιτήσεών τους – υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 8 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Η προκήρυξη 6Κ/2020 αναφέρεται σε μόνιμες θέσεις για νοσηλευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 113 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 483 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), 404 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και 209 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Καλύπτει ανάγκες σε νοσηλευτικό, επιστημονικό, διοικητικό, τεχνικό, παραϊατρικό και το λοιπό βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, φορέων αποκατάστασης υγείας κλπ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter