Ο Ιανός έκοψε την Ελλάδα σιδηροδρομικά στα δύο – Τι υποστηρίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο Ιανός έκοψε την Ελλάδα σιδηροδρομικά στα δύο – Τι υποστηρίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μια κακοκαιρία ήταν αρκετή για να κοπεί σιδηροδρομικά στα δύο η Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό οι κακοτεχνίες στην εθνική οδό Ε65, λίγο μετά τη Λαμία προκάλεσαν πλημμύρα στη νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια.

Μάλιστα η αμαξοστοιχία που είχε ξεκινήσει το μεσημέρι από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει στον Σταθμό Αθηνών, χωρίς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να παράσχει καμία επιπλέον πληροφορία στους επιβάτες.

Επιπλέον δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από τις 14:50 στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης. Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία εκδόθηκε εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής, σταματά η σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, καταργούνται όλες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, ενώ η αμαξοστοιχία 56 επιστρέφει στην Αθήνα και η αμαξοστοιχία 58 επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Αιτία, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία και κυρίως τα πλημμυρικά φαινόμενα πριν τη σήραγγα της Οθρύος, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα η σιδηροδρομική γραμμή να υποστεί σοβαρές ζημιές και να είναι απροσπέλαστη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter