Ο Ιάπωνας Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι είναι ο εκλεκτός των Αμερικανών κριτικών

Ο Ιάπωνας Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι είναι ο εκλεκτός των Αμερικανών κριτικών

Θα είναι άραγε το «Drive my car», μετά κι από το θρίαμβο στα βραβεία των Αμερικανών κριτικών τα νέα …«Παράσιτα» στα επόμενα Όσκαρ;

Η Ένωση Κριτικών Αμερικής ψήφισε το «Drive my car» του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι ως την καλύτερη ταινία του 2021. Το φιλμ απέσπασε πέντε νίκες, με εκείνες της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου να το χρίζουν ως δυνατό ανταγωνιστή για τα επερχόμενα όσκαρ. Έχοντας στην φαρέτρα του και τα βραβεία από τις Ενώσεις Κριτικών του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης, όπως και τη διάκριση του καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ στις Χρυσές Σφαίρες, το υπαρξιακό δράμα του Χαμαγκούτσι μοιάζει ικανό να μπει δίπλα στο μεγάλο φαβορί της φετινής τελετής που δεν είναι άλλο από το γουέστερν της Τζέιν Κάμπιον «Η εξουσία του σκύλου».

Από τα υπόλοιπα βραβεία των αμερικανών κριτικών ξεχωρίζει η νίκη της Πενέλοπε Κρουζ στις γυναικείες ερμηνείες χάρη στο ρόλο της στην ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Παράλληλες Μητέρες», ενώ στην αντίστοιχη αντρική κατηγορία ο πρωταγωνιστής του «Drive My Car» Χιντετόσι Νισίτζιμα με 63 ψήφους υπερίσχυσε του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που συγκέντρωσε 40 πόντοι για την ερμηνεία του στην «Εξουσία του Σκύλου».

https://www.imdb.com/title/tt14039582/mediaviewer/rm1893658625/

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter