Ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ φτιάχνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ φτιάχνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

O πιο μισητός παράγοντας στο γερμανικό ποδόσφαιρο, ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ, είναι αυτός που αναμένεται να κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού! 

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρει σε δημοσίευμα του ότι ο Χοπ ελπίζει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρία του θα ολοκληρώσει την ανάπτυξη εμβολίου που θα φρενάρει τις ανεξέλεγκτες επιπτώσεις του κορoνοϊού.

Η εταιρία CureVac με έδρα στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας, η οποία ανήκει κατά 80% στον ιδιοκτήτη της Χόφενχαϊμ, εργάζεται για την παραγωγή του εμβολίου και ενδέχεται να το κυκλοφορήσει σε εύλογο χρόνο στην αγορά. Ο Χοπ είναι μέτοχος και στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς το οποίο, μαζί με την CureVac, αναπτύσσει εμβόλια για κάθε είδους λοιμωδών νοσημάτων.

Σύμφωνα με το Der Spiegel εδώ και λίγες ημέρες υπήρξε μια έντονη φημολογία ότι οι ΗΠΑ επιχείρησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και κατ’ επέκταση του εμβολίου! Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Χοπ κατηγόρησε έμμεσα τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για έλλειψη αλληλεγγύης. «Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορoνοϊού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη», υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ, ενώ ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, μιλώντας στο ARD είπε:

«Ήταν μια σπουδαία απόφαση από την εταιρεία. Με αυτή την απόφαση έδειξε ότι η Γερμανία δεν πωλείται και πως ένα πιθανό εμβόλιο θα δοθεί σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στις ΗΠΑ». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter