Ο ιδρυτής της ELPEN, κ. Δημήτρης Πενταφράγκας βραβεύτηκε ως πρωτεργάτης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας

Ο ιδρυτής της ELPEN, κ. Δημήτρης Πενταφράγκας βραβεύτηκε ως πρωτεργάτης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας

Για την πολύτιμη συμβολή του στη θεμελίωση και την ανάπτυξη του κλάδου της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας τιμήθηκε ο ιδρυτής της ELPEN, Δημήτρης Πενταφράγκας σε βράβευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο της μεγάλης επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 90 χρόνων δημιουργίας και δράσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πρωτεργάτες της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, ο φαρμακοποιός Δημήτρης Πενταφράγκας έθεσε τις βάσεις για την παραγωγή επώνυμων Ελληνικών Φαρμάκων. Γεννημένος στο ακριτικό Φυλάκιο Ορεστιάδας, ίδρυσε το 1965 την ELPEΝ, διαθέτοντας εξαιρετικά περιορισμένους πόρους. Το επιχειρηματικό του δημιούργημα αποτέλεσε έργο ζωής για τον ίδιο, καθώς προέκυψε από την επιθυμία του να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Ταυτόχρονα όμως ήταν κι ένα έργο καρδιάς, αφού το όνομά του προήλθε από τη συντομογραφία του ονόματος της συζύγου του, Ελένης Πενταφράγκα.

Εκτός από σπουδαίος φαρμακοποιός, ο Δημήτρης Πενταφράγκας αποτελεί και κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία της χώρας μας. Το πρωτοπόρο πνεύμα και η χαρισματική προσωπικότητά του προσφέρουν εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα σημαντικό έργο στη δημόσια υγεία, την ιατροφαρμακευτική κοινότητα, την κοινωνία και την εθνική οικονομία. Η συμβολή του να έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό από κλαδικούς και θεσμικούς φορείς και έχει διακριθεί για την προσφορά του στο επιχειρείν, την προσήλωσή του στην φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία, τη στήριξή του στην ελληνική κοινωνία και τη συμβολή του στην απασχόληση.

Τον κ.Δημήτρη Πενταφράγκα εκπροσώπησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Πενταφράγκας, Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEN και Θεόδωρος Τρύφων, Συνδιευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, οι οποίοι παρέλαβαν τη σχετική τιμητική πλακέτα. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκαν στο έργο του, τονίζοντας, πως «Ο Δημήτρης Πενταφράγκας έχει αφήσει ένα έντονο αποτύπωμα στην πορεία τόσο της ELPEN, όσο και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Το πάθος του για συνεχή εξέλιξη και βελτίωση, η σταθερή προσήλωσή του στην παραγωγή φαρμάκων υψηλής ποιότητας προς όφελος του Έλληνα ασθενή, αλλά και η βαθιά πίστη του στους νέους ανθρώπους, την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία αποτελούν τις αξίες που χαρακτηρίζουν την προσωπική και επαγγελματική του ζωή, διαμορφώνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για όλους εμάς στην ELPEN.».

Ακολουθώντας σταθερή πορεία ανάπτυξης επί 58 χρόνια, η ELPEN κατέχει σήμερα εξέχουσα θέση στην ελληνική αγορά, ενώ ενεργή είναι η παρουσία της σε περισσότερες από 90 χώρες. Το φαρμακευτικό της χαρτοφυλάκιό περιλαμβάνει περισσότερα από 150 επώνυμα ιδιοσκευάσματα, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλες τις βασικές θεραπευτικές κατηγορίες. Με έμφαση στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, επενδύει διαχρονικά περισσότερο από το 10% του ετήσιου τζίρου της σε ερευνητικά προγράμματα. Εκφράζοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες της χώρας μας, ο όμιλος ELPEN υλοποιεί για το χρονικό διάστημα 2020 – 2025 ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 155 εκατ. ευρώ που αφορά τόσο στον παραγωγικό τομέα, όσο και στον τομέα της έρευνας. Σήμερα η ELPEN απασχολεί 1.350 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου, ενώ με τις επενδύσεις της αναμένεται να δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων το 30% αφορά σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.

Η ELPEN έτρεξε στο «Greece Race for the Cure® 2023»

Για μια ακόμη χρονιά η ELPEN έδωσε δυναμικό παρών στο Greece Race for the Cure® 2023, στηρίζοντας την προσπάθεια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Η φετινή συμμετοχή της εταιρείας ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς 300 εργαζόμενοί της βρέθηκαν στο Ζάππειο την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Για τη δυναμική παρουσία των ανθρώπων της, η ELPEN βραβεύθηκε ως μία από τις δέκα εταιρείες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Το Greece Race for the Cure® αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και τη 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στην Ευρώπη. Πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Μετάλλιο για τον Παναγιώτη Πολύζο στο Ironman world championship 70.3 Finland

Η ELPEN είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που ένας άνθρωπός της, ο Παναγιώτης Πολύζος πέτυχε 2 σημαντικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου Ironman που έγινε τον Αύγουστο στη Φινλανδία. Ειδικότερα, ο Παναγιώτης κατάφερε να τερματίσει 2ος στην ηλικιακή του κατηγορία ( AG M30-34 ) και 6ος στην κατηγορία Age Group Men Overall.

Το τρίαθλο αποτελεί ένα πολύ απαιτητικό άθλημα, όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά, ενώ απαιτεί τεράστια αποθέματα αντοχής, δύναμης, συγκέντρωσης και υπομονής. Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του Παναγιώτη, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές τριάθλου, καθώς έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες σε αγώνες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter