Ο ιερέας από το Αγρίνιο που καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων στη φυλακή, ο Λιγνάδης ελεύθερος

Ο ιερέας από το Αγρίνιο που καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων στη φυλακή, ο Λιγνάδης ελεύθερος
Φωτογραφία αρχείου

Είσαι ιερέας από το Αγρίνιο και καταδικάζεσαι για βιασμούς ανηλίκων; Το Δικαστήριο αποφασίζει (και ορθώς) ότι η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα πρέπει να οδηγηθείς στη φυλακή. Είσαι ο Δημήτρης Λιγνάδης; Τότε αν και καταδικασμένος για το ίδιο αδίκημα αφήνεσαι ελεύθερος. Είναι τα δύο μέτρα και σταθμά της Δικαιοσύνης, όπου καταρρίπτεται πλήρως το επιχείρημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ότι η πρόεδρος του Δικαστηρίου εφάρμοσε το νόμο που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή. Το νόμο εφάρμοσε και το Δικαστήριο της Λευκάδας που καταδίκασε τον 50χρονο ιερέα.

Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας καταδίκασε πρωτόδικα έναν ιερέα από το Αγρίνιο για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων και για την τέλεση της πράξης της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή. Το δικαστήριο ύστερα και από την σχετική πρόταση της Εισαγγελέως, επέβαλλε συνολικά 27 έτη στον κατηγορούμενο με εκτιτέα τα 20 έτη, αφαιρουμένου ενός έτους που ήταν προφυλακισμένος. Μάλιστα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας αποφάσισε ότι η ποινή που του επεβλήθη δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα ο ιερέας να οδηγηθεί στη φυλακή.

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lefkadapress, το δικαστήριο διαβίβασε τη δικογραφία στο Εφετείο του Αγρινίου για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τις μητέρες των κοριτσιών που υπέστησαν την κακοποίηση από τον ιερέα, καθώς και του ίδιου για την περίπτωση ακόμη δυο κοριτσιών που κατέθεσαν ως μάρτυρες και δεν έχουν κάνει μήνυση.

Αντίθετα στην περίπτωση Λιγνάδη, αν και καταδικάστηκε για δύο βιασμούς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ότι έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, κόντρα στην πρόταση του εισαγγελέα όπου είχε προτείνει η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι 1, 10 και 20 του μήνα να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 30.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χωρίς αναστολή ποινής μέχρι την έφεση για τον ιερέα – παιδοβιαστή: Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοστάκη για αποφυλάκιση Λιγνάδη λόγω νόμου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter