«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Ο Τζεφιρέλι άφησε ώρες τον Ρόμπερτ Πάουελ στον σταυρό, με κουβέρτα και τσιγάρο

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»:  Ο Τζεφιρέλι άφησε ώρες τον Ρόμπερτ Πάουελ στον σταυρό, με κουβέρτα και τσιγάρο

Η επική σειρά, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που έχει αποκτήσει πλέον παιδαγωγικό ρόλο για τα Πάθη του Χριστού ,γυριζόταν επί τέσσερα χρόνια στο Μαρόκο και την Τυνησία.

 Ήταν μια ιταλική και βρετανική παραγωγή διάρκειας 371 λεπτών που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1977 στην Ιταλία.

Το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι ήταν μια τεράστια παραγωγή στην οποία συμμετείχαν κολοσσοί της 7ης Τέχνης όπως ο Λόρενς Ολίβιε που υποδύθηκε τον πατέρα Νικόδημο, ενώ ο Ρόμπερτ Πάουελ συνέδεσε το όνομά του με τον ρόλο του Χριστού. Όχι άδικα, θεωρείται από πολλούς η κορυφαία μεταφορά του Θείου Δράματος στον κινηματογράφο ή για την ακρίβεια στην τηλεόραση.

Ο άνθρωπος όμως Ρόμπερτ Πάουελ είχε αρκετές αδυναμίες, όπως το ποτό και το τσιγάρο όπως μαρτυρά η φωτογραφία στην οποία είναι δεμένες πάνω στον σταυρό και ένας συνεργάτης του του πηγαίνει ένα ποτήρι κονιάκ και ένα τσιγάρο για να αντέξει …στο γύρισμα.

 

Ο Ρόμπερτ Πάουελ δήλωσε αργότερα: «Όταν ήμουν στον σταυρό, έκανε τρομερό κρύο. Οπότε, από το να με κατεβάζουν και να με ξανανεβάζουν στον σταυρό, με άφησαν εκεί και μου έδωσαν μια κουβέρτα, παντόφλες και μου κρατούσαν ένα τσιγάρο. Βασικά, έκανε τόσο κρύο που θυμάμαι να μου κρατούν και κονιάκ»! Το 1975 ο Ρόμπερτ Πάουελ ήταν 31 ετών.

(Πηγή: Μηχανή του Χρόνου)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter