Ο Ιησούς ως τρανς γυναίκα σε θεατρική παράσταση – Σάλος στην καθολική Βραζιλία (Video)

Ο Ιησούς ως τρανς γυναίκα σε θεατρική παράσταση – Σάλος στην καθολική Βραζιλία (Video)

Το «The Gospel According to Jesus, Queen of Heaven» είναι ένα θεατρικό που παίζεται στη Βραζιλία και έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών χριστιανικών οργανώσεων και πιστών. Αρκετοί μάλιστα απ΄αυτούς, έφτασαν στο σημείο να στείλουν απειλητικά σημειώματα.

Αφορμή για όλα αυτά, η απεικόνιση του Ιησού ως τρανς γυναίκα. Το έργο αποτελεί δημιουργία της τρανς περφόμερ Jo Clifford, η οποία έχει συνηθίσει τις απειλητικές ενέργειες της εκκλησίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ανέβασε το έργο το 2009, τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα για όσους συμμετείχαν αφού αντιμετώπιζαν συχνά «τρομακτικές απειλές που τους έκαναν να υποφέρουν».

Στο τελευταίο μάλιστα φεστιβάλ, κάλεσαν την αστυνομία η οποία σταμάτησε την παράσταση ενώ ήταν σε εξέλιξη ενώ κάποιος απ΄αυτούς πέταξε και βόμβα καπνού στην αίθουσα.

Η Clifford δήλωσε υποστήριξε ότι παρά τον πόλεμο που τρώει, η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 140 ακροατήρια σε όλη τη Βραζιλία, ενδυναμώνοντας την τρανς κοινότητα της χώρας.

«Κάθε φορά που πηγαίνω στη Βραζιλία, συναντώ τρανς ανθρώπους που μου λένε με δάκρυα στα μάτια τους ότι αυτή η παράσταση άλλαξε πραγματικά τη ζωή τους», είπε η Clifford.

Πηγή:avmag.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter