Ο ιπτάμενος ταξιτζής του Κυριάκου, το FBI και στο βάθος Novartis

Ο ιπτάμενος ταξιτζής του Κυριάκου, το FBI και στο βάθος Novartis

Σίγουρα δεν είναι σύνηθες ακόμη και για την οικογένεια Μητσοτάκη να αποκαλύπτεται ότι χρησιμοποιεί ως εναέριο ταξί το ιδιωτικό ελικόπτερο ενός επιχειρηματία και μάλιστα μιντιάρχη.

 Αυτού του τύπου τα ιδιωτικά σούρτα φέρτα που επιβεβαιώνουν σχέσεις στοργής γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να μείνουν στο σκοτάδι, γιατί δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με τόσο κόπο προσπαθούν να του κτίσουν το προφίλ του μεταρρυθμιστή, να λειτουργεί ως παλιός κομματάρχης που επιδεικνύει τις κολλητές του σχέσεις με επιχειρηματίες και μιντιάρχες, σχέσεις που περιλαμβάνουν ακόμη και προσφορά αεροπορικών υπηρεσιών!

Μόνο που η αποκάλυψη προ ημερών του documentonews.gr ότι τόσο η Μαρέβα Μητσοτάκη όσο και ο Κυριάκος χρησιμοποίησαν το ιδιωτικό ελικόπτερο του ισχυρού άνδρα του Αnt1 Θοδωρή Κυριακού για τη μετακίνησή τους από τα Χανιά στο Πόρτο Χέλι τους χάλασε τη σούπα.

Στα social media έπεφταν βροχή τα δηκτικά σχόλια, ενώ τα συνήθη λαλίστατα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τηρούσαν σιγή ιχθύος. Κάποιοι μάλιστα περίμεναν με αγωνία την επίσημη διάψευση από το κόμμα για να καταγγείλουν το documentonews.gr, διάψευση όμως που δεν ήρθε ποτέ γιατί η είδηση ήταν απόλυτα διασταυρωμένη.

Η σπουδή του Θ. Κυριακού να εξυπηρετήσει από τους αιθέρες το ζεύγος Μητσοτάκη και το άγαρμπο φάουλ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να πετάξει με το ελικόπτερο ενός μιντιάρχη ήταν η αφορμή για να «τρέξει» το ρεπορτάζ.

Το Documento παρουσιάζει σήμερα τα σχέδια πτήσης και τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο του μιντιάρχη καθώς και το βαθύ παρασκήνιο πίσω από το στενό μαρκάρισμα του προέδρου της ΝΔ στον Θοδωρή Κυριακού.

Τρία πηγαινέλα σε 24 ώρες!

Από την ανάγνωση των σχεδίων πτήσης προκύπτουν πολλά ερωτήματα, αφού το ελικόπτερο του μιντιάρχη έκανε τη διαδρομή Πόρτο Χέλι – Χανιά και τούμπαλιν τρεις φορές μέσα σε 24 ώρες!

Αρχικά, το πρωί της Κυριακής 12 Αυγούστου το ελικόπτερο του ισχυρού άνδρα του Αnt1 έφυγε από το Πόρτο Χέλι με προορισμό τα Χανιά, όπου παρέλαβε τη Μαρέβα Μητσοτάκη και τη μετέφερε στη βίλα του Θοδωρή Κυριακού στο Πόρτο Χέλι.

Λίγες ώρες μετά, το μεσημέρι της Κυριακής, το ελικόπτερο επέστρεψε στα Χανιά όπου παρέλαβε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έναν ακόμη επιβάτη ο οποίος στα σχέδια πτήσης αναφέρεται ως MPAHALAKIS I, με προορισμό της βίλα του Θοδωρή Κυριακού στο Πόρτο Χέλι.

Η παρέα των τριών φιλοξενήθηκε στη βίλα του Κυριακού για ένα και μόνο βράδυ. Οπως φαίνεται από το σχέδιο πτήσης, το ελικόπτερο αναχώρησε την επομένη, Δευτέρα 13 Αυγούστου, από το Πόρτο Χέλι για τα Χανιά, μεταφέροντας τους Μαρέβα Μητσοτάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον φίλο τους MPAHALAKIS I ή MPAKALAKIS I, αφού αναφέρεται με δύο γραφές.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/08/19/5b79d38acd3a18184d63e0c2.pdf

Δοθείσης της ευκαιρίας αυτής να υπενθυμίσουμε ότι η οικογένεια Κυριακού είχε δικαστικές εμπλοκές τόσο για πολεοδομικές παραβάσεις όσο και για παραβάσεις του νόμου περί αιγιαλού που σχετίζονται με κτίσματα στην περιοχή Ερμιονίδα, στη θέση Μετόχι Αγίου Αιμιλιανού στο Πόρτο Χέλι. Για τις πολεοδομικές παραβάσεις μάλιστα ο Μίνωας Κυριακού είχε καταδικαστεί το 2010 από το Εφετείο Ναυπλίου σε ποινή 28 μηνών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Φανταστείτε τι θα είχε γίνει εάν ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέττυ Μπαζιάνα χρησιμοποιούσαν ως ταξί ελικόπτερο μιντιάρχη, το οποίο θα τους μετέφερε τον καθένα ξεχωριστά κάνοντας μέσα σε μια ημέρα έξι διαδρομές, για να περάσουν ένα και μόνο βράδυ στη βίλα του…

Η καραμέλα, βέβαια, από το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς είναι έτοιμη. Θα ακούσουμε περί ποινικοποίησης των φιλικών σχέσεων. Θα ακούσουμε περί διευκόλυνσης στη μετακίνηση: όπως, για παράδειγμα, κάθε απλός πολίτης παραχωρεί το αυτοκίνητό του στους φίλους του, έτσι και ο κ. Κυριακού παραχωρεί το ελικόπτερό του στους δικούς του. Θα δούμε και πάλι να μας κουνούν το δάχτυλο καταγγέλλοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου φίλοι, γυναικόπαιδα και ελικόπτερα.

Μόνο που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από το στενό μαρκάρισμα του Κυρ. Μητσοτάκη στον Θ. Κυριακού δεν κρύβεται η ολιγοήμερη ανάγκη για καλοκαιρινή ραστώνη αλλά έντονο παρασκήνιο και στο βάθος… Novartis!

Σύσφιξη σχέσεων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα τις επαφές του αφού ο ισχυρός άνδρας του Αnt1 διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιδιώκει μέσα από την ανάπτυξη ιδιαίτερων σχέσεων να υπάρξει παρέμβαση στην υπό εξέλιξη έρευνα των Αμερικανών για το σκάνδαλο Novartis, στην οποία έχουν καταθέσει ως προστατευόμενοι μάρτυρες και πρόσωπα που είχαν διατελέσει σε υψηλότατες θέσεις στο ελληνικό τμήμα της ελβετικής πολυεθνικής τα οποία με τις καταθέσεις τους καίνε Ελληνες πολιτικούς, ανάμεσά τους και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες για τον ρόλο του Θοδωρή Κυριακού ως ενδιάμεσου για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν φτάσει μέχρι το Μαξίμου, το οποίο έχει ενοχληθεί έντονα από την προσπάθεια μεσολάβησης του Ελληνα επιχειρηματία και μιντιάρχη μέσα από την εκμετάλλευση των γνωριμιών του για μια εν εξελίξει έρευνα σκανδάλου. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα διαμηνύσει την ενόχλησή της και σε παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης.

Κυβερνητικοί παράγοντες συνδέουν τώρα τις κινήσεις αυτές και με την πρόθεση του Θ. Κυριακού να αγοράσει τη Forthnet. Αν και ο ίδιος, όπως λένε οι πληροφορίες, διαμηνύει σε κυβερνητικά στελέχη ότι η επιλογή του για τη Forthnet έχει καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια, μετά τις τελευταίες κινήσεις υπάρχει προβληματισμός εάν επί της ουσίας το ενδιαφέρον εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια πλήρους επικράτησης της επικοινωνιακής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας και μέσω της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η ευκολία με την οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης πιέζει τον Θ. Κυριακού να μεσολαβήσει στον Γουίλμπουρ Ρος πηγάζει από τις καλές σχέσεις που είχε πάντα η οικογένεια Κυριακού με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από το ότι όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να βοηθήσει. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και όταν η Μ. Γκραμπόφσκι έστηνε την Endeavor Greece, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας είχε δεχθεί να μπει το 2014 ο Θοδωρής Κυριακού δίνοντας και εκείνος με την παρουσία του πρεστίζ στο εγχείρημα της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη.

Με τον φόβο του FBI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δεδομένο ότι θεωρεί πως η χώρα βρίσκεται στον αστερισμό των εκλογών, διακατέχεται από όλο και μεγαλύτερο άγχος καθώς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου Novartis σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του θεωρούν ότι το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στην έρευνα που γίνεται από το FBI αφού πιστεύουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τις όποιες δυσμενείς δικαστικές εξελίξεις για πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η εκτόξευση λάσπης προς τους Ελληνες δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση, όπως έγινε από την πρώτη στιγμή μέσα από καταγγελίες για στημένες καταθέσεις και την υποβολή μηνύσεων ακόμη και σε δικαστικούς, θεωρούν ότι είναι εύπεπτη στο ακροατήριό της.

Για το FBI όμως και τους Αμερικανούς που διερευνούν το σκάνδαλο δεν μπορεί να επιστρατευθεί λάσπη, γιατί τότε η Νέα Δημοκρατία θα γίνει διεθνώς περίγελος.

Ετσι ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση στην προσπάθειά του να αποφύγει να βρεθεί προ οδυνηρού απροόπτου λόγω αποκαλύψεων για εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών από τις έρευνες των Αμερικανών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποσπάσει κάποια ευνοϊκή δήλωση για το κόμμα του από Αμερικανό αξιωματούχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη του φετινού Φεβρουαρίου και μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ διέρρευσε από τη Νέα Δημοκρατία ότι ο πρέσβης τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis… Διαρροή που λίγο αργότερα διαψεύστηκε αφού σε επικοινωνία του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη ο κ. Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Ελληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Αλλωστε όσοι γνωρίζουν την υπόθεση είναι σε θέση να ξέρουν πως σε ό,τι αφορά Ελληνες εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, είτε είναι πολιτικοί είτε στελέχη της διοίκησης, οι αμερικανικές αρχές αποστέλλουν τα στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές αρχές με τις οποίες βρίσκονται σε άμεση συνεργασία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter