Ο Ιταλός συγγραφέας Μάριο Ντεζιάτι στην Αθήνα

Ο Ιταλός συγγραφέας Μάριο Ντεζιάτι στην Αθήνα

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 19.00 ο Ιταλός συγγραφέας Μάριο Ντεζιάτι θα βρίσκεται στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47, Αθήνα, τηλ.: 210.5242646) όπου θα συνομιλήσει με τον Γρηγόρη Μπέκο (δημοσιογράφο στην εφημερίδα Το Βήμα), για το βιβλίο του «Ασυμβίβαστοι».

Οι «Ασυμβίβαστοι» που βραβεύτηκαν με το βραβείο Strega 2022, τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, είναι ένα μυθιστόρημα για το αίσθημα του ανήκειν, την αυτοεκτίμηση, τις ακλόνητες φιλίες, και τις άπειρες μορφές που μπορεί να λάβει η ερωτική επιθυμία όταν αφήνεται να εκδηλωθεί.

Κεντρική ηρωίδα είναι η Κλάουντια η οποία εισβάλλει στη ζωή του Φραντσέσκο ένα ηλιόλουστο πρωινό, στο σχολικό προαύλιο μιας επαρχιακής πόλης της νότιας Ιταλίας. Η συνάντησή τους, σαν κεραυνός στη ζωή τους, γεννά μέσα τους μια πρωτόγνωρη επιθυμία: την επιθυμία για ζωή.

Με γλώσσα λυρική και τρυφερή, ο Mario Desiati τολμά να καταδυθεί στον ερωτικό κόσμο και στις ιδιαιτερότητες μιας ρευστής, ξεριζωμένης, ασυμβίβαστης γενιάς. Της γενιάς των Millennials, των σημερινών σαραντάρηδων, που απελευθερώθηκαν και δεν φοβήθηκαν να αναζητήσουν τη θέση τους στον κόσμο μακριά από τον τόπο τους, και που ένιωσαν πραγματικά πολίτες της Ευρώπης.

Ο Μάριο Ντεζιάτι μεγάλωσε στη Μαρτίνα Φράνκα, μια μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας. Σήμερα ζει μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου. Απόφοιτος της Νομικής, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης στο περιοδικό Nuovi Argomenti και στη συνέχεια ως επιμελητής εκδόσεων και διευθυντής σε εκδοτικό οίκο. Έχει γράψει έντεκα μυθιστορήματα, για τα οποία έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, δύο ποιητικές συλλογές και έχει επιμεληθεί πλήθος βιβλίων.

Στην παρουσίαση αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Πάνος Λουκαΐδης.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter