Ο Κ. Καραμανλής έβαλε… πάγο σε επέκταση Ιόνιας και σύνδεση Εγνατίας με Ε65

Ο Κ. Καραμανλής έβαλε… πάγο σε επέκταση Ιόνιας και σύνδεση Εγνατίας με Ε65

Γεμάτες αοριστία ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή, ο οποίος στη γενική συνέλευση των ΚΤΕΛ αναφέρθηκε στο τι (δε) μέλλει γενέσθαι με δύο μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, την Ιόνια Οδό και την επέκτασή της προς την Κακαβιά και τον Ε65 που παραμένει ανολοκλήρωτος κατά ένα μεγάλο ποσοστό και ασύνδετος φυσικά με την Εγνατία αφού το τμήμα Τρίκαλα-Εγνατίας παραμένει στο σκοτάδι. 

Οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κρίνουν την τύχη της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά καθώς και την σύνδεση του Ε-65 με την Εγνατία, διαπραγματεύσεις που απαιτούν χρόνο αλλά και εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης, σημείωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ενώ κατά την πάγια τακτική των υπουργών της ΝΔ, υπήρξαν πυρά και στην πρότερη πολιτική ηγεσία του υπουργείου λέγοντας ότι «έγιναν λάθη καθώς πρώτα αποφάσιζε η Αθήνα και μετά ενημέρωνε τους εταίρους». 

Η εκτίμηση ευθαρσώς ήταν ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται άμεσα θετικές εξελίξεις. “Θα απαιτηθεί χρόνος” είπε ο Υπουργός από τα Γιάννινα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανακοινώνει έργα αν δεν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν.

Έτσι, όπως δήλωσε, για τον Ε-65 αναμένεται η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ η επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά σημείωσε ότι «είναι σε άμεση προτεραιότητα καθώς όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες τα έργα προκρίνονται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter