Ο K. Μπακογιάννης καθάρισε την πλατεία Συντάγματος ξεκινώντας από τις… τσίχλες στα μάρμαρα! (Photos+Video)

Ο K. Μπακογιάννης καθάρισε την πλατεία Συντάγματος ξεκινώντας από τις… τσίχλες στα μάρμαρα! (Photos+Video)

«Ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές σε μία καθαρή πόλη. Με την ιστορική πλατεία στην καρδιά της Αθήνας, το εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας να λάμψει ξανά από καθαριότητα» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης της Πλατείας Συντάγματος που ξεκίνησαν χθες, οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ο δήμαρχος, ο οποίος παρακολούθησε την έναρξη των εργασιών επισημαίνει ότι «Στη πλατεία Συντάγματος, δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο. Καθαριότητα με τον πλέον σύγχρονο οικολογικό τρόπο. Με τη συνδυασμένη χρήση ζεστού νερού υψηλής πίεσης και ατμού, πλένεται και απολυμαίνεται η πλατεία χωρίς να φθείρονται και να «πληγώνονται» τα μάρμαρα της».

Σημειώνεται ότι το πιο σημαντικό από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία καθαριότητας – απολύμανσης είναι οι χιλιάδες, κολλημένες στα μάρμαρα της πλατείας, τσίχλες τις οποίες αφαιρούν μεθοδικά και οικολογικά, όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο τύπου του ΑΠΕ. 

Βέβαια εκτός από τις… τσίχλες της πλατείας Συντάγματος υπάρχουν και πάρα πολλές γειτονιές της Αθήνας που παραμένουν ξεχασμένες και υποβαθμισμένες, βρόμικες και ακαλαίσθητες ελλείψει προσωπικού και πόρων προς διάθεση από τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας για τις ανάγκες των κατοίκων της. 

Διότι Αθήνα δεν είναι μόνο η “βιτρίνα” στο Σύνταγμα, αλλά τόσες και τόσες μικρές και μεγαλύτερες πλατείες που βιώνουν την εγκατάλειψη σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας. Εκεί θα φτάσει ποτέ η… ευαισθησία του δημάρχου; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter