Ο κ. Θεοχάρης θέλει να επιστρέψουμε το «μαξιλάρι» των 38 δις στους δανειστές (Video)

Ο κ. Θεοχάρης θέλει να επιστρέψουμε το «μαξιλάρι» των 38 δις στους δανειστές (Video)

Με «σύμμαχο» το ΔΝΤ, όπως είχε πει σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υποψήφιος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης τώρα θέλει να επιστρέψει η Ελλάδα στους δανειστές το «μαξιλάρι» των 38 δις αφού θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητο για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας. 

Σε συνέντευξη του στο Kontra, ο κ. Θεοχάρης αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αφού τα έχουμε αυτά τα λεφτά στην μπάντα, γιατί δεν τα δίνουμε από τώρα; Να τα δώσουμε από τώρα και να πέσει στο 2,5%. Γιατί να σφίξουμε το ζωνάρι να πιάσουμε το 3,5% κι αν δεν το πιάσουμε θα δώσουμε από αυτά που πληρώνουμε τόκο. Γιατί να τα κρατήσω τρία χρόνια αυτά τα λεφτά των 5,5 δις και να τα πληρώνω τόκο στην περίπτωση που θα χρειαστούν. Ας τα πάρουμε όλα να τα δώσουμε πίσω. Γι’ αυτό σας λέω δεν έχει οικονομική λογική αυτό λέει. Είναι να κοροϊδέψουμε να πουλήσουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτά τα τρικ δεν πιάνουν. Ακόμη κι αν πιάνουν σε κάποιους αδαείς δεν πιάνουν σ’ αυτούς. (ερώτηση δημοσιογράφου: αν αύριο γίνει κυβέρνηση η ΝΔ γιατί δεν τα γυρίζει πίσω και τα 38-39 δις, αφού είναι δανεικά)

Φυσικά και θα πρέπει να τα γυρίσει πίσω γιατί αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση κατάφερε να σφίξει το ζωνάρι. Φυσικά πρέπει να τα γυρίσει πίσω. Τα κρατάμε για την περίπτωση που δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Εγώ λοιπόν σας λέω ότι σε 18 μήνες η ΝΔ θα έχει σε επενδυτική βαθμίδα τη χώρα από τους οίκους αξιολόγησης, θα έχει λυθεί το θέμα των capital control και δε θα χρειάζεται το «μαξιλάρι». Το «μαξιλάρι» είναι μια ασφάλεια ζωής που δεν τη χρειαζόμαστε σε αυτή τη στιγμή. Τη χρειαζόμαστε γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να μας αποδεσμεύσει από τα δεσμά. Το πρώτο βήμα γι’ αυτή την αποδέσμευση θα είναι η μόνιμη διαφορετική αντιμετώπιση από τις αγορές, προσωρινή διαφορετική αντιμετώπιση τη βλέπουμε ήδη στη μείωση του κόστους των ομολόγων, την αύξηση του χρηματιστηρίου, αυτό όμως είναι με μια προσδοκία ότι θα έρθει μια Κυβέρνηση που θα κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί, αυτή η Κυβέρνηση με την επιλογή του Ελληνικού Λαού, όπως ελπίζουμε θα είναι η Κυβέρνηση της ΝΔ και αν είναι, επειδή θα υλοποιήσουμε αυτά ακριβώς αυτά που λέμε στον ελληνικό λαό και τον κοιτάμε στα μάτια, ακριβώς οι πρώτοι που θα το επιβραβεύσουν θα είναι οι αγορές και τότε είναι που δε θα χρειαστούμε το «μαξιλάρι».

Γιατί η Κυβέρνηση πρέπει να μας πει πώς πήρε 320 εκατομμύρια χρέος, έκανε πρωτογενή πλεονάσματα, έσφιξε το ζωνάρι πέτυχε τους στόχους πολύ παραπάνω από ό,τι χρειαζότανε και παραδίδει 360. Γιατί ακριβώς έδωσε άλλα 40 δις δανεικά που δεν πρέπει να πληρώνουμε τόκους γι’ αυτά.

Δείτε το βίντεο:

https://www.dailymotion.com/video/x7bt9rt

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter