O Καιρίδης μας τρολάρει: «Είμαστε θεμελιωτές και εγγυητές της τρίτης ελληνικής Δημοκρατίας»

O Καιρίδης μας τρολάρει: «Είμαστε θεμελιωτές και εγγυητές της τρίτης ελληνικής Δημοκρατίας»

«Είμαστε θεμελιωτές και εγγυητές της τρίτης ελληνικής Δημοκρατίας» δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, από το βήμα της Βουλής τη στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης καυτηριάζουν τις παρακρατικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αρχικά, ο Δ. Καιρίδης δήλωσε εξ αρχής ότι η πλειοψηφία θα δηλώσει «παρών» στη ψηφοφορία για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών, προφασιζόμενος ότι η ΝΔ διαφωνεί με το σκεπτικό της πρότασης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Εν προκειμένω, βουλευτές της αντιπολίτευσης σχολίαζαν πως η συμπολίτευση οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη επιλογή υπό τον φόβο των διαρροών. Άλλωστε, ο Κώστας Τζαβάρας έριξε τροχιοδεικτικές βολές κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ το πρωί της Δευτέρας ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος περιέγραψε ως ανεπαρκείς τις απαντήσεις του πρωθυπουργού και ζήτησε τη διερεύνηση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος αντί για το βαθύ παρακράτος, αναζητά το βαθύ λαρύγγι της ΕΥΠ.

Με τη φόρμουλα… Μιωνή

Ο εισηγητής της συμπολίτευσης δεν απέκλεισε η ΝΔ να καταθέσει αίτημα χρονικής διεύρυνσης του ελέγχου της Εξεταστικής, ισχυρισμός που θύμισε έντονα τις πρακτικές που είχε ακολουθήσει η πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία κατατέθηκαν και «ξεπλύθηκαν» τα παρανόμως κτηθέντα ηχητικά του Σάμπυ Μιωνή.

Ο Δ. Καιρίδης ανέφερε ότι η ΝΔ δεν επιθυμεί διεύρυνση για λόγους συμψηφισμού, αλλά για να εξαχθούν πληρέστερα συμπεράσματα για τις διαχρονικές αδυναμίες της ΕΥΠ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συμπερίληψη της πρότασης του ΚΚΕ στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής.

«Βαρύ ατόπημα» η… νόμιμη επισύνδεση

Επιπλέον, ο «γαλάζιος» βουλευτής χαρακτήρισε «βάναυση παραβίαση της διστακτικότητας του Ν. Ανδρουλάκη» και έκανε λόγο για «βαρύ ατόπημα που δικαιολογημένα ερέθισε τα αντανακλαστικά των δημοκρατικών πολιτών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter