Ο καιρός κάνει παιχνίδια αλλά ανοίγουν τα πρώτα θερινά σινεμά

Ο καιρός κάνει παιχνίδια αλλά ανοίγουν τα πρώτα θερινά σινεμά

Αυτήν την εβδομάδα ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι, όχι μόνο ημερολογιακά, αλλά και γιατί ανάβουν τους προβολείς τους οι πρώτοι θερινοί κινηματογράφοι, κηρύσσοντας πανηγυρικά την επιστροφή της αγαπημένης συνήθειας των Αθηναίων. 

Ευκαιρία λοιπόν για μια πρώιμη open air απόδραση στις ταράτσες και τους κήπους των θερινών της πόλης, από το κέντρο μέχρι τα προάστια.

Για επανεκδόσεις κλασικών φιλμ σε αποκατεστημένες κόπιες, αυτόματος προορισμός ο Ζέφυρος της πολύβουης οδού Τρώων στα Πετράλωνα. Το σινεμά με τους πιστούς θεατές εγκαινιάζει τη σεζόν με το διαμάντι του Τζόουζεφ Λόουζι «Ο Κύριος Κλάιν» και τις μπουκοφσκικές «Ιστορίες Καλοκαιρινής Τρέλας» (Μάρκο Φερέρι). Όχι πολύ μακριά, στο γραφικό πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, περιμένει τους πρώτους επισκέπτες το διάσημο Θησείον, το οποίο επιλέγει για πρώτη του ταινία την οσκαρική «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Θέα που κόβει την ανάσα και ευκαιρία για ψαχούλεμα σε δεκάδες αφίσες προσφέρει το Cine Paris στην Πλάκα, όπου θα προβάλλονται η πρόσφατη εξαιρετική ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Το Βαποράκι» και η βασισμένη σε μια σκανδαλώδη αληθινή ιστορία «Η πιο Μεγάλη Απάτη» (Τζάστιν Κέλι).

Βορειότερα σας περιμένει στην καρδιά του καταπράσινου πάρκου της Νέας Φιλαδέλφειας, το σινεμά Άλσος για μια δροσερή προβολή του υπερηρωικού blockbuster «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» παρέα με τα απολαυστικά παγωμένα κοκτέιλ του μπαρ. Με μία από τις μεγαλύτερες οθόνες θερινού, το κατακόκκινο Σινέ Γέρακας επιδεικνύει ένα πλήρως ενημερωμένο κυλικείο και τέσσερεις επιλεγμένες προβολές για κάθε γούστο («Ο Ασπροδόντης», «Νεκρωταφίο Ζώων», «Η Ευνοούμενη», «Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση»). Δίπλα στη λεωφόρο Μαραθώνος, αλλά προστατευμένο από ανεπιθύμητους θορύβους, στέκεται το μοντέρνο Σινέ Παλλήνη. Μια ακόμα ιδανική τοποθεσία για να απολαύσετε τους νέους «Εκδικητές» περιτριγυρισμένοι από αναρριχητικά φυτά και ένα από τα 20 κοκτέιλ του μπαρ στο χέρι. Εάν πάλι θέλετε να συνδυάσετε επικές μάχες υπερηρώων και θάλασσα, «πετάγεστε» στη Σκάλα Ωρωπού και το ταυτισμένο με την περιοχή σινεμά Ωρωπός.

Εδώ και 30 χρόνια στον Κορυδαλλό η ταράτσα του Cine Παράδεισος έχει γράψει το δικό της μύθο τον οποίο και συνεχίζει φέτος, φιλοξενώντας αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Το event που διεξάγεται σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη της περιοχής, δίνει ένα απόλυτα σινεφίλ έναυσμα στη σεζόν, καθώς γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την ονομασία της πλατείας απέναντι από το σινεμά σε «Πλατεία Θόδωρος Αγγελόπουλος».

Ιστορικό σινεμά που βρίσκεται ακούραστο στη Νέα Μάκρη από το 1966, το Σίσσυ με τη χαρακτηριστική επιγραφή ανοίγει τις πόρτες του και φέτος το καλοκαίρι. Αυτήν την εβδομάδα προβάλλει τα φιλμ «Ο Φαροφύλακας» (Κρίστοφερ Νίχολμ) και «UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια».

Τέλος, συνδυάστε μια πρώτη εκτός Αθηνών εξόρμηση με βουτιές και σινεμά, ταξιδεύοντας στη κοντινή Σαλαμίνα και το… διαστημικό Σινέ Σελήνη, όπου θα έχετε στο φόντο τον έναστρο ουρανό είτε επιλέξετε την «Ευνοούμενη» είτε τις ανατριχίλες της «Κατάρας της Γιορόνα».

Πηγή: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter