Ο καιρός την Τρίτη: Τσουχτερό κρύο, χιόνι και ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός την Τρίτη: Τσουχτερό κρύο, χιόνι και ισχυροί άνεμοι

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στις περισσότερες περιοχές τη χώρας θα επικρατήσει συννεφιά και κρύο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία μέχρι τις πρωινές ώρες αλλά πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

 Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Εύβοια θα εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση του καιρού. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα χιονίσει στα ορεινά. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 7 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 7 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 1 έως 6, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με σταδιακή σημαντική εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε μέτριους.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενούς βροχής ή χιονόνερου μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα Σαρωνικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση . Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για εκδήλωση χιονόνερου στα πεδινά και ασθενούς χιονόπτωσης στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter