Ο Καλογρίτσας, το Documento και τα βοσκοτόπια της ΝΔ

Ο Καλογρίτσας, το Documento και τα βοσκοτόπια της ΝΔ

Το Documento τελικώς είναι όπως το γνωστό αναψυκτικό cola. Πάει με όλα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σοβαρό πρόβλημα.

Την ημέρα που το Documento αποκάλυψε το παρακρατικό κύκλωμα με υπουργούς της ΝΔ παιδεραστές και πληρωμένους δικαστές, μέλη του οποίου είναι συνεργάτες του Αντρέα Λοβέρδου, νάσου και βγήκε η ΝΔ με τον Καλογρίτσα να μιλά για Documento που πήρε τρία εκατομμύρια, αλλά να μην διευκρινίζει ποιο Documento. 

Και για να το λέει ο Καλογρίτσας με δικηγόρο τον Αντρέα Λοβέρδο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί η ΝΔ για να το εμπεδώσει ο κόσμος. Τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, τον οποίο εμφάνιζε ως απατεώνα η ΝΔ, άνοιξαν για να βοσκήσει το φιλοθεάμον κοινό.Τα βοσκοτόπια έγιναν ξαφνiκά ο κήπος της Εδέμ και ο Καλογρίτσας αξιόπιστος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 6 Ιουλίου (φρέσκο πράγμα) ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, κατέθεσε έγκληση, κατά του επιχειρηματικού κολοσού CCC-Consolitaded Contractors Group, εταιρείας η οποία ανήκει στη Λιβανέζικη οικογένεια Χούρη. 

Η έγκληση αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, που επιβάλει στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ, της οικογένεια Χρήστου Καλογρίτσα, να επιστρέψει 3.000.000 που της οφείλει αλλά αρνείται να τα επιστρέψει. Φυσικά η CCC, δεν είναι η μοναδική εταιρεία που εγκαλεί τον Καλογρίτσα για φέσια, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Τι κάνει λοιπόν ο Καλογρίτσας μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου; Επιχειρεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα, την αστική του διαφορά.

Ζητά λοιπόν από την Εισαγγελία να ερευνήσει τον Όμιλο CCC, γιατί όπως λέει, τα 3 εκατομμύρια που πήρε προκειμένου να υλοποιήσει κάποια υπεργολαβία στο Ντουμπάι, δεν αφορούσαν πραγματικό έργο, αλλά τα πήρε για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το έκανε δε, με τις οδηγίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως σημειώνει στη σελίδα 15 της έγκλησης, η CCC εξαπάτησε το Διεθνές Δικαστήρια αλλά και το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας που τον καταδίκασαν(!) «προκειμένου να λάβει πίσω το το ως άνω ποσό 3.000.000 ευρώ, το οποίο είχε καταβληθεί και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε υπουργού Νίκου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento».

Αφού θαυμάσουμε το επιχειρηματικό δαιμόνιο του κυρίου Καλογρίτσα, που τα πιστοποιημένα φέσια από τα δικαστήρια, τα εμφανίζει όπως τα εμφανίζει, ας πάμε λοιπόν στο Documento.

Όπως είναι γνωστό αφού του έχουμε ξαναγράψει (διαβάστε εδώ αναλυτικά αν θέλετε Για να μη βόσκετε στα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και του Μητσοτάκη), το Documento κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2016, από την εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ). 

Δεν είχα καμία σχέση ιδιοκτησίας με την εφημερίδα έως τον Μάρτιο του 2017. Ήμουν διευθυντής της εφημερίδας και είχα δεχθεί να συμμετέχω στο εγχείρημα έκδοσης, βάζοντας ως όρο ασφαλείας για μένα, να χρησιμοποιηθεί το όνομα Documento το οποίο ήταν κατοχυρωμένο στο όνομά μου. Η συνεργασία τελείωσε μετά από συγκρούσεις με την οικογένεια Καλογρίτσα. 

O Καλογρίτσας απαιτούσε να μην χτυπάμε τον Μητσοτάκη. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν μετά από δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, μάθαμε πως ο Καλογρίτσας συναντήθηκε με το Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας, αν και τον είχε μηνύσει για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής. 

Δηλαδή ο μηνυτής είχε συναντηθεί με τον μηνυόμενο πράγμα το οποίο δεν ήταν λογικό. Μάθαμε από παριστάμενους πως ο Καλογρίτσας είχε διαβεβαιώσει τον Στουρνάρα πως θα κλείσει το Documento που τον χτυπάει. 

Από τα τέλη Δεκέμβρη ο Καλογρίτσας με ενημέρωσε πως θα διακόψει την έκδοση της εφημερίδας, απόφαση που μου γνωστοποίησε και με email τον Ιανουάριο του 2017.

Ενημέρωσα τον Καλογρίτσα πως αποσύρω το όνομα του Documento από την εφημερίδα και θα προχωρούσα σε έκδοση μόνος μου, πράγμα για το οποίο ενημέρωσα τους εργαζόμενους που με προέτρεψαν και με στήριξαν να προχωρήσω. 

Τον Μάρτιο του 2017, το Documento βγήκε με ιδιοκτήτη την Documento Media, που ιδρύθηκε από εμένα γι’ αυτό το σκοπό.

Τι προκύπτει ως εδώ, πέρα από την απόδειξη για τον τρόπο που κινείται ο Καλογρίτσας; Πως αν υπήρξε καταβολή τριών, πέντε ή όσων εκατομμυρίων, αυτό σίγουρα δεν αφορά το Documento, αλλά την εταιρεία του Καλογρίτσα.

Μπήκαν όμως τελικώς τρία εκατομμύρια ακόμη και για το Documento της εποχής Καλογρίτσα; Για να δούμε. Τα τρία εκατομμύρια που υποτίθεται πως κατέβαλε η CCC για τις τηλεοπτικές άδειες, δεσμεύτηκαν από το Ελληνικό κράτος και τελικώς κρίθηκαν μη επιστρεπτέα, με βάση τους όρους του διαγωνισμού, όταν ο Καλογρίτσας δεν κατάφερε να καταβάλει τη δόση για την τηλεοπτική άδεια.

Μετά από προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ, αποφασίστηκε τέλη Ιανουαρίου του 2017, να επιστραφούν τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί. Άρα ακόμη και αν τα τρία εκατομμύρια δόθηκαν πραγματικά στον Καλογρίτσα γι αυτό το σκοπό, δεν έχουν σχέση με το Documento (ακόμη και αυτό που εξέδιδε ο Καλογρίτσας) γιατί όταν απελευθερώθηκαν από τη δέσμευση, ήδη είχε παρθεί η απόφαση για διάλυση του Documento. 

Πώς λοιπόν έβαλε τα συγκεκριμένα χρήματα στο Documento αφού ήταν δεσμευμένα υπέρ του ελληνικού δημοσίου και αποδεσμεύτηκαν τέλη Ιανουαρίου όταν τελείωσε πλέον η συνεργασία;

Η χρήση του Καλογρίτσα και των βοσκοτόπων του από τη ΝΔ, δεν εκθέτει τον ίδιο γιατί έχει ήδη εκτεθεί για μύρια όσα. Εκθέτει τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη οι οποίοι επί τέσσερα χρόνια διακινούν πως ο Καλογρίτσας επιχείρησε να μπει στα ΜΜΕ, παίρνοντας δάνεια από την Αττικής, για να καταλήξουν σήμερα να λένε πως τα χρήματα ανήκουν σε ιδιώτη με τον οποίο έχει πλέον δικαστικές διαφορές.

Είναι μεμπτό κάτι τέτοιο; Δηλαδή είναι μεμπτό που ιδιώτης, κρυμμένος πίσω από offshore, χρηματοδοτεί το Πρώτο Θέμα και ταυτόχρονα τη σύζυγο του Πρωθυπουργού;

Η προσπάθεια να δημιουργηθεί θολό τοπίο για να εντάξουν μέσα το Documento θα γυρίσει σε βάρος τους. Όπως γύρισε η προσπάθεια του Μητσοτάκη να μας κλείσει και του Πέτσα να μας αποκλείσει. Θα είμαστε εδώ και θα αποκαλύπτουμε όλα όσα κάνουν. Και αν θέλουν να μας κάνουν να πάμε με όλα, δεν έχουμε πρόβλημα. Θα είμαστε σε όλα.

Κυρίως στους εφιάλτες τους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter