Ο καλός μέχρι παρεξηγήσεως Ανδρέας Ξανθός

Ο καλός μέχρι παρεξηγήσεως Ανδρέας Ξανθός

Ο Αντρέας Ξανθός είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός. Το παραδέχονται οι σύντροφοί του, το γράφουν συχνά πυκνά τα εκδοτικά συγκροτήματα, το ομολογεί ακόμη και η Novartis.

Σε μια έκθεση που είχε κατασχεθεί από τα αρχεία της φαρμακευτικής, η οποία στην πραγματικότητα ήταν έκθεση παρακολούθησης πολιτικών προσώπων και βαθμολόγησής τους, εν αντιθέσει με τον συνάδελφό του Παύλο Πολάκη, που εμφανίζεται επικίνδυνος και επιθετικός απέναντι στη Novartis, o Ανδρέας Ξανθός περιγράφεται ως μετριοπαθής και συνεννοήσιμος.

Οι εμφανίσεις του στα κανάλια, έχουν μια ηρεμία και οι εχθρικοί στο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι, εμφανίζονται αρκετά φιλικοί απέναντί του, αφού δεν τους δίνει ποτέ πάτημα για να πάνε σε σκληρή αντιπαράθεση. Ούτε τον διακόπτουν , ούτε του επιτίθενται και μπορείς να το πεις μαγεία του χαρακτήρα του.

Ωστόσο ο Ανδρέας Ξανθός, φαίνεται να έχει μια εμμονή. Λέγεται Σωτήρης Τσιόδρας. Ο πρώην Υπουργός ήταν αυτός που μόλις τοποθετήθηκε στη θέση του ο καθηγητής, έτρεξε να προκαταλάβει την άποψη του κόμματός του, λέγοντας πως και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν θα έβαζε. Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε γίνει σχετική κουβέντα, αλλά έτσι έκρινε ο Ανδρέας Ξανθός. Στη συνέχεια, στα άρθρα του που αφορούσαν την πανδημία, δεν παρέλειπε να πει μια καλή κουβέντα για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ φρόντισε να τον καλύψει, όταν υπήρχε σχετική αρθρογραφία που τον εμφάνιζε να παίζει πολιτικό και όχι επιστημονικό ρόλο.

Τώρα που έχουν γραφτεί πολλά και ανοιχτά για τον Σωτήρη Τσιόδρα και το ρόλο του, ο πρώην Υπουργός Υγείας βγήκε για να πει την καλή του την κουβέντα. Μόνο που υπάρχει ένα θέμα αυτή τη φορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή του στη Βουλή, έχει ζητήσει τα πρακτικά της Επιστημονικής Επιτροπής, αφού υπάρχουν παραδοχές πλέον, πως η συγκεκριμένη Επιτροπή, δεν κρατά πρακτικά όπως οφείλει, αλλά υπογράφει αποφάσεις πολλές εκ των οποίων φαίνονται να εκπορεύονται από την πολιτική ηγεσία. Την άποψη αυτή δεν εκφράζει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η λοιπή Αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας, έχει μπει πλέον ανοιχτά σε ένα ρόλο στήριξης των πολιτικών αποφάσεων, φτάνοντας στο σημείο να επιχειρηματολογήσει ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αγοράσει λεωφορεία. Τις μέρες μάλιστα που έδινε επιπλέον λεφτά για πετσωμένη διαφήμιση.

Η στάση του Ανδρέα Ξανθού έχει δημιουργήσει πολλούς ψιθύρους στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ιατρική κοινότητα. Γιατί αυτό το άγχος στήριξης του Σωτήρη Τσιόδρα και η κάλυψή του όταν γίνεται ανοιχτή κουβέντα για το ρόλο του; Είναι η φιλία και η αλληλοεκτίμηση ο λόγος; Και φτάνει αυτή η φιλία σε βαθμό να αρνείται τις θέσεις και τους προβληματισμούς του κόμματός του; Και αν είναι φίλος ο Τσιόδρας, δεν είναι φιλτάτη η αλήθεια; Κακό πράγμα να είσαι καλός. Μπορεί να παρεξηγηθείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter