Ο Καμίνης έθεσε σε λειτουργία τη δική του… φράξια στο Κίνημα Αλλαγής παρουσία 80 ατόμων! (Photos)

Ο Καμίνης έθεσε σε λειτουργία τη δική του… φράξια στο Κίνημα Αλλαγής παρουσία 80 ατόμων! (Photos)

Στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των υποστηρικτών του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Σαράφειου Αθλητικού Κέντρου, μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιώργος Καμίνης. Στην ομιλία του περιέγραψε το πολιτικό και αξιακό στίγμα του δικτύου «Ανανέωση», το οποίο από σήμερα θα λειτουργεί ως ευδιάκριτη τάση στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος μας ένα κόμμα που θα προτείνει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας που θα συνδυάζει την παραγωγή πλούτου με την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ποιότητα ζωής, την ενσωμάτωση πολιτικών για την κλιματική αλλαγή, την αποκέντρωση, τις αρχές της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, της αναδιανομής και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές. Αλλά και σε ένα κόμμα που θα υπερασπίζεται ταυτόχρονα τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, την ανοικτή πρόσβαση στην τεχνολογία και την πληροφορία. Ένα κόμμα που ο πυρήνας της πολιτικής του θα υπηρετεί την ανάγκη να ξεκινούν οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες τη ζωή τους». Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, πρόκειται για διαρκή και αδιαπραγμάτευτο στόχο καθώς οι παραπάνω αρχές αποτελούν την πεμπτουσία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και αυτές τις αρχές θα υπηρετήσουμε ως Ανανέωση μέσα στο νέο φορέα.

Ο Γιώργος Καμίνης επέμεινε στην ανάγκη να «εξηγηθεί στην πράξη τι εννοούμε όταν μιλάμε για σοσιαλδημοκρατία και πρόοδο και τι μας διαχωρίζει από τη δήθεν αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ή τη δήθεν πολιτικά φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία». Επικαλέστηκε σειρά από ενέργειες στις οποίες προχώρησε ως δήμαρχος Αθηναίων τονίζοντας ότι δεν κατάφερε να χωρέσει στα παραδοσιακά και αρτηριοσκληρωτικά καλούπια της συντηρητικής Δεξιάς και της λαϊκίστικης Αριστεράς.

«Προσπάθησα να εφαρμόσω προοδευτικές πολιτικές. Πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, πολιτικές στήριξης των αδυνάτων και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολιτικές με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο», συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Καμίνης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καθήκον να μην απογοητεύσει και να μην προδώσει την εμπιστοσύνη των 210 χιλιάδων πολιτών που έδωσαν μια ισχυρή εντολή για ένα νέο, ενιαίο κόμμα που θα εκφράσει όσους ασφυκτιούν από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της ΝΔ. «Η Παράταξή μας ήταν πρωταγωνιστής και πήγαινε τη χώρα μπροστά, μόνο όταν ήταν ενωμένη, σαν μια γροθιά. Μόνο έτσι θα γίνουμε δυνατοί και θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ως ίσο προς ίσο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά οδηγεί τη χώρα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική παρακμή χτίζοντας παράλληλα απροκάλυπτα ένα μπετόν από ψηφοφόρους – πελάτες. Μόνο έτσι θα γίνουμε δυνατοί και θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ως ίσο προς ίσο απέναντι και στη ΝΔ που στρέφεται συνεχώς στην ακροδεξιά«, υπογράμμισε.

Τέλος, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε για ακόμη μια φορά να «πάρουν στην πλάτη τους» το δίκτυο που δημιουργήθηκε το περασμένο φθινόπωρο και να γίνουν οι ίδιοι οι φορείς και τα πρόσωπα της ανανέωσης που έχει ανάγκη ο προοδευτικός χώρος και η πατρίδα μας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter