Ο Καμίνης καταγγέλλει: Συνεργάτης ναζιστικών εκδόσεων ο διοικητής της προσφυγικής δομής Πύργου

Ο Καμίνης καταγγέλλει: Συνεργάτης ναζιστικών εκδόσεων ο διοικητής της προσφυγικής δομής Πύργου

Όχι απλώς «ημετέρους» αλλά και άτομα με περίεργες διαδρομές επέλεξε η Νέα Δημοκρατία για διοικητές των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Και όπως φαίνεται αρκετοί εξ αυτών βρίσκονται στον γκρίζο χώρο της ακροδεξιάς, επιλογή που βρίσκεται σε απόλυτη διάσταση με την ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού.

Στο μεταξύ ο αρμόδιος τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, μετά και τις αρχικές του δηλώσεις όπου αμφισβητούσε την όλη διαδικασία, προχώρησε σε νέα αποκάλυψη.

Υπενθυμίζουμε πως ο Γιώργος Καμίνης είχε στιγματίσει την αδιαφάνεια και τις σκιές γύρω από τη στελέχωση κομβικών θέσεων στο δημόσιο.

Στη συνέχεια της δημοσίευσης στην ιστοσελίδα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη των ονομάτων των 32 Διευθυντών των Δομών Φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα ο κ. Καμίνης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Το Υπουργείο θεώρησε περιττό να συνοδεύσει την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων διοικητών με τα βιογραφικά τους. Με μια απλή διαδικτυακή έρευνα, όμως, βρίσκει κανείς προέδρους τοπικών κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, πρώην συνεργάτες γαλάζιων Υπουργών, υποψήφιους τοπικούς περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Ελάχιστοι οι μόνιμοι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι.

Θυμίζουμε πως ανεξάρτητα από το μέγεθος της δομής, οι διοικητές θα αμείβονται με 3.000 ευρώ το μήνα. Θα μπορούν να εισηγούνται τη διάθεση «μυστικών κονδυλίων», μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ, που θα διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και λογοδοσία. Θα μπορούν να εκτελούν απόρρητες συμβάσεις κάθε είδους και να συνεργάζονται με την επίσης μετακλητή Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου.»

Ο κ. Καμίνης ωστόσο επανήλθε και με δηλώσεις του στην efsyn.gr αποκαλύπτει πως ο νέος διοικητής της προσφυγικής δομής του Πύργου έχει σχέσεις με ναζιστικό εκδοτικό οίκο!

Όπως αναφέρει, έχει κυκλοφορήσει στις εκδόσεις αυτές πόνημα ακραίου ισλαμοφοβικού περιεχομένου.

«Μόλις δημοσιεύτηκαν οι διοικητές των δομών προσπαθήσαμε, μιας και το υπουργείο δεν θεώρησε απαραίτητο να προσκομίσει τα βιογραφικά τους, να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα κληθούν να διαχειριστούν το πολύ λεπτό αυτό ζήτημα στις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς, τα πρώτα ευρήματα είναι απογοητευτικά και ενδεικτικά της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το προσφυγικό. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποιος κύριος ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, συγγραφέας του βιβλίου “Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη”. Αντιλαμβάνεστε πως με επικεφαλής έναν άνθρωπο που εμφορείται από τέτοιες ιδέες, μια μικρή δομή μακριά από τη δημοσιότητα, όπως αυτή του Πύργου, μπορεί να καταστεί πραγματικό κολαστήριο για αυτούς τους ανθρώπους», λέει ο κ. Καμίνης.

Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο δείχνει πως πρόκειται για τον Χρήστο Τσιάχρη, ο οποίος κυκλοφόρησε το βιβλίο στις εκδόσεις Θούλη. Είναι αυτές που εκδίδουν τα βιβλία του Περίανδρου, κατά κόσμον Αντώνιου Ανδριτσόπουλου, πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένου για την απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998. Κυκλοφορούν βέβαια βιβλία του Χίτλερ, του Γκέμπελς και άλλων διεθνών ναζιστών, όπως ο Ιούλιος Εμπολα και ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ. Η Εταιρεία της Θούλης (στα γερμανικά Thule) ήταν γερμανική ακροδεξιά οργάνωση του Μεσοπολέμου, είχε σήμα τη σβάστικα και αποτέλεσε τη μήτρα των φονικών ναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, efsyn.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter