Ο Καμμένος ενημέρωσε Κρανιδιώτη-Παπακώστα για τις εξελίξεις με Τουρκία

Ο Καμμένος ενημέρωσε Κρανιδιώτη-Παπακώστα για τις εξελίξεις με Τουρκία

Τον πρόεδρο της Νέας Δεξιάς, Φαήλο Κρανιδώτη και την ανεξάρτητη βουλευτή της Β’ Αθηνών, επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα, δέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατόπιν αιτήματός τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και για ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Αμέσως μετά, ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε τη σταθερή υποστήριξή του σε οτιδήποτε κατατείνει στην υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας και της εδαφικής ακεραιότητας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ιταμή και κατάπτυστη συμπεριφορά που στρέφεται εναντίον των εθνικών συμφερόντων, το να υιοθετείται η ρητορική των Τούρκων έναντι αξιωματούχων της ελληνικής Πολιτείας όταν απαντούν στην επιθετικότητα των Τούρκων ισλαμοφασιστών. «Έχουμε ζητήματα, στα οποία μπορούμε να διαφωνούμε, ωστόσο στα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και να υπερασπιζόμαστε τους δικούς μας ταγούς απέναντι στις υβριστικές επιθέσεις των Τούρκων» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, ο οποίος συνοδευόταν από κλιμάκιο στελεχών του κόμματος, χαρακτήρισε λεπτομερή την ενημέρωσή του.

Την ανάγκη να προωθήσει η ΕΕ ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική πηγαίνοντας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, να μην περιορίζεται σε επίπεδο λεκτικών αναφορών υπέρ της Ελλάδας και το ΝΑΤΟ να μην τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τόνισε η κ. Παπακώστα, σημειώνοντας ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα δεν είναι μόνο διμερή, είναι και θέματα της ΕΕ και της Συμμαχίας. «Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι πρόκειται για διμερή ζητήματα» επισήμανε.

Επίσης, η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε εξαιρετικά ατυχή στην παρούσα συγκυρία τη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, με την οποία η στάση αδράνειας μεταβλήθηκε σε στάση ίσων αποστάσεων. Διερωτήθη, δε, τι νόημα έχει να υπάρχει το ΝΑΤΟ όταν σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αναδεικνύει τις πράξεις και τις παραλείψεις της γείτονος και τις βάζει στην ίδια ζυγαριά με τη χώρα μας, η οποία αμύνεται χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς βλέψεις. Χαρακτήρισε παράνομη την κράτηση των δύο στρατιωτικών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κατηγορητήριο και, όπως είπε, αυτό οφείλουμε ως κράτος δικαίου να το αναδείξουμε και εντός και στην Ευρώπη και προς την Τουρκία.

Τέλος, η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα και ζήτησε να μην εμπλέκουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική διελκυστίνδα.

Στη συνάντηση συμμετείχε η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter