Ο Καμμένος καταγγέλλει απειλές από νεοφασίστες σε μέλη των ΑΝΕΛ

Ο Καμμένος καταγγέλλει απειλές από νεοφασίστες σε μέλη των ΑΝΕΛ

Οργανωμένο σχέδιο σχέδιο εκφοβισμού βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ κατήγγειλε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κ.Ο. ο Πάνος Καμμένος. Ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα κάνει τα πάντα για να παρεμποδίσει τη διμερή συμφωνία με την ΠΓΔΜ, θέτοντας ως προαπαιτούμενο για να μην ρίξει την κυβέρνηση η κύρωσή της να γίνει με διευρυμένη πλειοψηφία 180 ψήφων.

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο Πάνος Καμμένος καταγγέλλοντας οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης των ΑΝΕΛ μέσω mail και απειλητικών τηλεφωνικών κλήσεων ακόμα και στα παιδιά βουλευτών – στελεχών του κόμματος, ενέργειες που απώτερο σκοπό είχαν -κατά τα λεγόμενά του- την κατάλυση του πολιτεύματος. Πρόσθεσε πως μέλη της ΝΔ τηλεφωνούσαν σε κινητά τηλέφωνα στελεχών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ασκήσουν πίεση για να αποχωρήσει το κόμμα του από τη συγκυβέρνηση και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση σύμπλευση με την Χρυσή Αυγή τόσο σε επίπεδο ρητορικής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας όσο και στα συλλαλητήρια για το μακεδονικό.

Κατηγόρησε δε τη ΝΔ πως μέσω της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε σκοπό είχε αποκλειστικά τους ΑΝΕΛ και όχι την παρεμπόδιση της υπογραφής της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ στις Πρέσπες. «Οι ΑΝΕΛ δεν φυλλορροούν» αποσαφήνισε, εξηγώντας πως αντίστοιχες απόπειρες δημιουργίας κλίματος κομματικής διάλυσης είχαν παρατηρηθεί και το 2012 – 2014.

Συμφωνία μόνο με 180 ψήφους

Ως προς το ονοματολογικό, ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως οι ΑΝΕΛ τάσσονται κατά της συμφωνίας για λόγους αρχής και καταστατικού, ψέγοντας παράλληλα τον Κυρ. Μητσοτάκη πως «στο εξωτερικό υπόσχεται πως θα ισχύσει η συμφωνία και στο εσωτερικό παριστάνει τον “μακεδονομάχο”».

Υποστήριξε, επίσης, ότι οι ΑΝΕΛ θα παρεμποδίσουν την κύρωση της συμφωνίας, απαιτώντας η κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο -αν και εφόσον έρθει λόγω των εμποδίων που καλούνται να υπερπηδήσουν οι γείτονες- να γίνει με διευρυμένη πλειοψηφία και συγκεκριμένα με 180 ψήφους. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Επ’ αυτού, ο Πάνος Καμμένος διασαφήνισε πως το αίτημα του κόμματός του για κύρωση της συμφωνίας με 180 ψήφους είναι εν γνώσει του κυβερνητικού εταίρου.

«Δεν μπαίνουν στη ζυγαριά χρέος – εθνικά ζητήματα»

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και με αφορμή την πρωινή συνέντευξη του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδη, ο κ. Καμμένος αποσαφήνισε ότι το ζήτημα του ονοματολογικού δεν μπήκε στη ζυγαριά προκειμένου να κερδηθεί μία ευνοϊκότερη λύση για το χρέος. «Δεν μπαίνουν στη ζυγαριά χρέος και εθνικά ζητήματα», ήταν τα λόγια του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter