Ο Καραμανλής παραδέχεται ότι το μετρό Θεσσαλονίκης «έχει προχωρήσει ικανοποιητικά»

Ο Καραμανλής παραδέχεται ότι το μετρό Θεσσαλονίκης «έχει προχωρήσει ικανοποιητικά»

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ περί «ψεύτικων εγκαινίων και βαμμένων μουσαμάδων», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παραδέχτηκε στη Βουλή ότι το μετρό Θεσσαλονίκης -με εξαίρεση τον σταθμό Βενιζέλου- έχει προχωρήσει «πολύ ικανοποιητικά» από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Έχω πει από το 2018 σε ένα φόρουμ με τον κ. Σπίρτζη ότι -με εξαίρεση τον σταθμό Βενιζέλου- το μετρό έχει προχωρήσει πολύ ικανοποιητικά» είπε στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής ο Κ. Καραμανλής κατά την ακρόαση των Ν. Ταχιάου και Ν. Κουρέτα για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα στην Αττικό Μετρό.

Ο υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αναθεώρηση του σχεδιασμού για τον σταθμό Βενιζέλου, γεγονός που επιφέρει καθυστέρηση τουλάχιστον 2,5 ετών στην παράδοση του συνολικού έργου του μετρό Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής δεν απάντησε σε ποια εισήγηση βασίστηκε η αλλαγή του σχεδιασμού που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ δεν απάντησε, επίσης, στο αν υπάρχει κάποια σχετική μελέτη και ποιο θα είναι το επιπλέον κόστος που θα προκύψει.

Ο υπουργός προτίμησε να επικαλεστεί τα λεγόμενα του γενικού διευθυντή του έργου, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι αν ο σταθμός Βενιζέλου συνεχίσει με τα έργα in situ (δηλαδή εντός του σταθμού), τότε το έργο θα καθυστερούσε. Επικαλέστηκε και την άποψη της κοινοπραξίας, η οποία -κατά τα λεγόμενά του- υποστήριζε ότι το έργο δεν θα ήταν έτοιμο το 2020, κάτι όμως που βρίσκεται σε αντιδιαστολή με όσα είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλ. Εξάρχου. «Είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Το 2020 θα έχει τελειώσει» είχε πει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Κ. Καραμανλής επιτέθηκε στους αρχαιολόγους για τις σφοδρές αντιδράσεις των αρχαιολογικών συλλόγων μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. 

«Οι αρχαιολόγοι είναι χειρότεροι από τους πολιτικούς» σχολίασε και ιεράρχησε ως σημαντικότερο το κόστος των ανασκαφών από τη διάσωση των αρχαιολογικών μνημείων. Ειδικότερα, ανέφερε ότι έως σήμερα οι ανασκαφές έχουν κοστίσει 135 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να ξεπεραστεί. Πρόσθεσε δε ότι ναι μεν πρέπει να «σεβαστούμε τα αρχαία», χωρίς όμως να γίνονται «απίστευτες υπερβολές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter