O Καραμανλής το… ξανασκέφτηκε για τα «αποβράσματα» μετά τον σάλο

O Καραμανλής το… ξανασκέφτηκε για τα «αποβράσματα» μετά τον σάλο

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μετά το σάλο που προκλήθηκε όταν σε συνέντευξη που έδωσε χθες στον Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ είπε πως όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό θα πρέπει να νιώθουν ως… «αποβράσματα της κοινωνίας».

Ο Κώστας Καραμανλής βλέποντας το σάλο που προκλήθηκε, προσπάθησε με μια ανάρτησή του στο facebook να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για «μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε «στη ρύμη του λόγου».

Το πόσο βέβαια άστοχη έκφραση ήταν που έσπευσε να την δικαιολογήσει μία μέρα μετά και μετά το σάλο που προκλήθηκε είναι άλλο ζήτημα. Όπως επίσης και το γεγονός πως πέρασε απαρατήρητος ένας τέτοιος χαρακτηρισμός από τον δημοσιογράφο, Άρη Πορτοσάλτε. Θα πούμε μόνο πως μια  ελληνική παροιμία λέει «γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει…» 

Δείτε την ανάρτηση του κ. Καραμανλή

«Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν «αποβράσματα» είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.

Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter