Ο Καραμανλής ζήλεψε τα χαλασμένα λεωφορεία της Αθήνας και θέλει 800 με «leasing» και για τη Θεσσαλονίκη

Ο Καραμανλής ζήλεψε τα χαλασμένα λεωφορεία της Αθήνας και θέλει 800 με «leasing» και για τη Θεσσαλονίκη

Άρεσε εκεί στο υπουργείο Μεταφορών και στον Κώστα Καραμανλή όπως φαίνεται πως σχεδόν τα μισά από τα 40 λεωφορεία με leasing που «επιθεώρησε» πρόσφατα ο πρωθυπουργός αποσύρθηκαν με βλάβες και τώρα σχεδιάζουν -μεταξύ των άλλων- να μισθώσουν 800 για τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη το υπουργείο βλέπει πολύ θετικά την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ με το μέτρο της προαίρεσης για τη μίσθωση με leasing περισσοτέρων λεωφορείων. Προανήγγειλε μάλιστα αποφάσεις εντός των επόμενων ημερών.

Διαβάστε επίσης: Επιτελικό φιάσκο: Στο αμαξοστάσιο λόγω βλάβης τα 23 από τα 40 πολυδιαφημισμένα νοικιασμένα λεωφορεία

Αυτή τη φορά ο υφυπουργός αιτιολόγησε την απόφαση με αφορμή το άνοιγμα της οικονομίας και όχι τόσο την πανδημία, αφού για την κυβέρνηση μέχρι πρότινος στα λεωφορεία… δεν κολλούσε ο κορονοϊός.

Αντίθετα, υπενθυμίζεται πως με τροπολογία που είχε κατατεθεί από τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή υπήρχε η παραδοχή πως «η χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορονοϊού Covid-19».

«Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η ενίσχυση των συγκοινωνιών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ενόψει μάλιστα και του σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας», δήλωσε αυτή τη φορά ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Τον Μάιο ο διαγωνισμός για 800 οχήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια 800 επιπλέον οχημάτων νέας τεχνολογίας (300 ηλεκτροκίνητα, 200 υβριδικά, 300 φυσικού αερίου) για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο κ. Κεφαλογιάννης. Επιπλέον, όπως πρόσθεσε, με διαγωνισμό που αναμένεται να «τρέξει» το 2022, θα αγοραστούν επιπλέον 500 καινούργια λεωφορεία. Από το σύνολο των 1300 λεωφορείων, ο ΟΑΣΘ αναμένεται να πάρει περίπου το 1/3, δηλαδή 420-430 αστικά λεωφορεία.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Παππάς: Ο διαγωνισμός για 800 λεωφορεία έρχεται με καθυστέρηση, λόγω της «ανεμελιάς» Μητσοτάκη-Καραμανλή

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter