Ο καρκινοπαθής Βαλ Κίλμερ κατηγορεί τον αυτόχειρα Άντονι Μπουρντέν: «Ήταν τόσο εγωιστικό»

Ο καρκινοπαθής Βαλ Κίλμερ κατηγορεί τον αυτόχειρα Άντονι Μπουρντέν: «Ήταν τόσο εγωιστικό»

«Τόσο εγωιστική» χαρακτήρισε ο Βαλ Κίλμερ την αυτοκτονία του Άντονι Μπουρντέν, με μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook, που απευθυνόταν στον ίδιο τον αυτόχειρα, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του θανάτου του δημοφιλούς αμερικανού σεφ και συγγραφέα.

«Πόσες στιγμές μακριά ήσουν από την αίσθηση της καθολικής αγάπης», έγραψε. «Σε κάθε γωνιά του κόσμου ήσουν αγαπητός. Τόσο εγωιστικό. Μας έδωσες τον λόγο να είμαστε τόσο θυμωμένοι … Ένας πνευματικός καθοδηγητής κάποτε μου είπε ότι η αυτοκτονία είναι η πιο εγωιστική πράξη που ένας άνθρωπος μπορεί να εκτελέσει και ήμουν μπερδεμένος, αλλά μου εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία ψυχολογική τοποθεσία πιο μακριά από την ανθρωπιά και τον σκοπό, από το υπνωτισμένο μούδιασμα που δημιουργεί την ψευδή εικόνα της απελπισίας, που αναγκάζει το θύμα, ασυνείδητα, να πιστέψει ότι η κληρονομιά της ζωής έχει τελειώσει ».

Ο Κίλμερ έθεσε υπό αμφισβήτηση την αυτοκτονία του Μπουρντέν γράφοντας: ” Λοιπόν; Ακούω ότι πήρες τη ζωή σου στο Παρίσι. Σε ποιο ξενοδοχείο; Υποτροπίασες; Επέστρεψες από το καλύτερο γεύμα της ζωής σου; Απάτησες την κοπέλα σου; »

«Όσοι σε ξέραμε –συνέχισε- είμαστε σοκαρισμένοι και θυμωμένοι και θυμωμένοι και θυμωμένοι και εγωιστικά θυμωμένοι γι αυτό που μας έκανες. Εκατομμύρια, νομίζω. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι σαν εμένα που φαντάζονται ότι σε ξέρουν. Μερικοί φαντάζονται ακόμα ότι σε ξέρουν και καλά.»

Ο 58χρονος Κίλμερ, ο οποίος πάλεψε επί δύο χρόνια με τον καρκίνο του φάρυγγα, ρώτησε: ” Θα είχες αφαιρέσει τη ζωή σου πριν από δύο χρόνια όταν, όπως εγώ, ήσουν ανίκανος να δεχθείς τροφή και να τη μετακινήσεις με τη γλώσσα σου επειδή η γλώσσα σου ήταν πολύ πρησμένη; Είναι πολύ πρησμένη; Νομίζω και ονειρεύομαι και σχεδιάζω να τρώω και να δοκιμάζω και να απολαμβάνω κάθε γεύμα που έχω απολαύσει ποτέ και κάθε γεύμα που έχω μάθει να απολαμβάνω στη φαντασία μου. Αν και δεν είχα ποτέ ένα γεύμα που δεν μου άρεσε τα τελευταία 40 χρόνια εκτός από ο,τιδήποτε με πάρα πολύ κόλιαντρο. Αυτό ήταν; Ξύπνησες και συνειδητοποίησες ότι δεν ήσουν πια πεινασμένος. Και ότι ακόμη και με μια μικρή κόρη στο σπίτι δε θα ήσουν ποτέ πια τόσο πεινασμένος ώστε να θελήσεις να πάρεις αναπνοή. Ήταν το μίσος του πατέρα σου ακόμη τόσο παρόν ώστε να σκιάζει κάθε τελευταίο ηλιόλουστο λεπτό της κάθε καταραμένης μέρας Άντονι. Ω το σκοτάδι. Η προσευχή μου πριν μπει το φως αυτής της μέρας, της 8ης Ιουνίου, είναι ότι το σκοτάδι ποτέ πια δεν θα ξεγελάσει άλλον πολεμιστή σαν εσένα, που κυνήγησε την καυτή ικανοποίηση της στιγμής σε όλον τον κόσμο για 15 φορές, αλλά δε βρήκε λόγο να το κάνει για 16. “

Και ο Βαλ Κίλμερ καταλήγει: «Αποκοιμήθηκα βλέποντάς σε να διασκεδάζεις στην Ουρουγουάη χθες βράδυ. Ήταν επανάληψη αλλά πάντα βρίσκω κάτι που δεν είχα δει πριν…Έφυγες υπερβολικά νωρίς. Και θα το αποδείξω».

https://www.facebook.com/valkilmer/photos/a.885492658149110.1073741831.222948111070238/1933321450032887/?type=3&theater

Η ανάρτηση του Κίλμερ προκάλεσε πολλά οργισμένα σχόλια με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να επανέλθει στη συνέχεια και να ζητήσει συγγνώμη αν έθιξε κάποιους.

«Αντιλαμβάνομαι – σημείωσε- ότι πρόκειται για ένα απίστευτα περίπλοκο ζήτημα, που για να γίνει κατανοητό χρειάζεται αγάπη, συμπόνια και υπομονή. Τα ειλικρινή μου αισθήματα έγιναν με κάποιον τρόπο πρόσκληση ώστε να κριθώ σκληρά, σαν ο δικός μου τρόπος αγάπης και αισθημάτων για την απώλειά του να μην έχουν αξία και να μην είναι σωστά. Ήταν απλώς τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή. Ελπίζω ότι η δική μου αντίληψη γι αυτό το είδος της αγωνίας και το ότι έγραψα γι αυτό δε θα προκαλέσει μεγαλύτερη στενοχώρια και σύγχυση. Έγραψα πιστεύω η αγάπη είναι πάντα εδώ για να γιατρέψει. Η αγάπη μπορεί να γιατρέψει τα πάντα, ακόμη και κάποιον που νιώθει τόσο μόνος ώστε δεν έχει πια λόγο να θέλει να αναπνεύσει.».

https://www.facebook.com/valkilmer/posts/1934422073256158

1 800 273 8255
This is the number of the suicide hotline. I sincerely apologize to anyone who’s read my feelings about…

Gepostet von Val Kilmer am Samstag, 9. Juni 2018

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter