Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Έχει «ξελογιαστεί» με τη Ρουμανία

Ο Κάρολος επίτιμος διδάκτορας της… Τρανσυλβανίας!

Επίτιμος διδάκτορας σε πανεπιστήμιο της Τρανσυλβανίας είναι ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο τιμητικός τίτλος τού δόθηκε κατά τη διάρκεια μίας ιδιωτικής του επίσκεψης στη Ρουμανία, της οποίας δηλώνει λάτρης.

Ο πρύτανης του Babes-Bolyai University, Ioan Aurel Popa απένειμε την τιμητική διάκριση στον πρίγκιπα Κάρολο του «δόκτορα, τιμής ένεκεν, τη Δευτέρα» για το ρόλο του ως «πραγματικού προστάτη της Τρανσυλβανίας και της Ρουμανίας».

Ο Κάρολος, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Ρουμανία, είπε στους φοιτητές και τους καθηγητές που συγκεντρώθηκαν για την τελετή ότι έχει «ξελογιαστεί από το λοφώδες, δασώδες και εύφορο τοπίο», που συνάντησε στην Τρανσυλβανία πριν από 20 χρόνια.

Εξάλλου, ο πρίγκιπας διαθέτει δύο ιδιοκτησίες στη βορειοδυτική περιοχή της Τρανσυλβανίας, την οποία και επισκέπτεται κάθε χρόνο.

Τον Μάρτιο πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία εξ ονόματος της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.