Ο Κασσελάκης απαντά σε Q&A στο Instagram: Γιατί να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ μία μικρή επιχείρηση – «Μια καλύτερη ζωή είναι στα χέρια μας» (Video)

Ο Κασσελάκης απαντά σε Q&A στο Instagram: Γιατί να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ μία μικρή επιχείρηση – «Μια καλύτερη ζωή είναι στα χέρια μας» (Video)

Όντας αποκλεισμένος στην Αστυπάλαια, ο Στέφανος Κασσελάκης, συνέχισε το Q&A στο Instagram, απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών.

Δείτε επίσης: Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά σε Q&A στο Instagram – Το bullying, η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και η ερώτηση… Λιάγκα (Video)

Οι χρήστες έκαναν διάφορες ερωτήσεις  στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για τις θέσεις του κόμματος, όσο και πιο προσωπικές.

«Πιστεύω ότι θα αλλάξεις τον κόσμο μας. Χωρίς καμία ερώτηση» του έγραψε κάποιος άλλος στο Instagram, με τον ίδιο να απαντά: «Ευχαριστώ για τα πολύ γλυκά και όμορφα λόγια σου. Ο κόσμος μας θα αλλάξει μόνο από εμάς. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Μαζί, εσύ και εγώ, εμείς όλοι θα αλλάξουμε τον κόσμο μας. Μέχρι τότε δουλειά, δουλειά, δουλειά και να υπενθυμίζεις σε όλους και όλες ότι μια καλύτερη ζωή είναι στα χέρια μας».

«Νιώθω ότι είσαι ένας από εμάς. Ποτέ δεν το έχω ξανανιώσει με πολιτικό πρόσωπο» ήταν το πρώτο ερώτημα που δέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος απάντησε ότι: «Είναι κρίμα γιατί δείχνει πόσο προσποιητό είναι όλο αυτό που παρουσιάζουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Είμαι ένας από εσάς γιατί δεν προέρχομαι από τζάκι. Με την αξία μου έχω καταφέρει, ό,τι έχω καταφέρει. Έχω επιστρέψει εδώ να προσφέρω στην πατρίδα που αγαπώ και σου υπόσχομαι ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνω μέσα στο κλειστό Μέγαρο Μαξίμου, αλλά θα είμαι μαζί σας όσο πιο αδιαμεσολάβητα γίνεται. Είμαστε μια μικρή χώρα, πρέπει να είμαστε μια αγαπημένη χώρα. Έχουμε ένα τεράστιο παγκόσμιο ανταγωνισμό και πρέπει να είμαστε μονιασμένοι. Με αξιοκρατία και αξιοπρέπεια να μπορέσουμε να βελτιωθούμε όλοι μας».

«Είμαι μια μικρή επιχείρηση και θέλω τρεις λόγους για να σε ψηφίσω» ρώτησε κάποιος άλλος τον Στέφανο Κασσελάκη. «Πρώτον, για μικρές επιχειρήσεις με κέρδος μέχρι 220.000 ευρώ που είστε 97% των επιχειρηματιών που μας ακούν, θα μειώσουμε το φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις αυτές από 22, στο 17%. Νούμερο 2 καταργούμε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος. Τρίτον θα έχεις μια πολύ πιο γρήγορη μεταχείριση εάν έχεις μια υπόθεση στα δικαστήρια της χώρας. Το κράτος δικαίου πρέπει να είναι ένα κράτος που θα βοηθά την υγιή επιχειρηματικότητα» απάντησε.

«Πιστεύω στην επιστήμη άρα δεν έχουμε ανάγκη το σύμπαν, ούτε συνωμοσίες. Στη Κω θα σας δω όλους και όλες αύριο» ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ερώτημα «περιμένουμε να σταματήσει αυτός ο άνεμος και να σε έχουμε στη Κω. Ας συνωμοτήσει και το σύμπαν».

«Πού θα βρεθούν οι χρηματικές ροές για να κάνεις όσα πολύ όμορφα που λες στην περιοδεία σου» ρώτησαν ακόμα τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι: «Η οικονομία είναι ένα δυναμικό σύστημα. Δεν είναι ένα στατικός υπολογισμός σε ένα excel. Όταν αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο φορολογείται κάποιος αυτό είτε είναι θετικό για την οικονομία, είτε αρνητικό. Όταν εμείς αλλάζουμε τη φορολογία για να είναι πολύ πιο προοδευτική, σε μια ατομική κλίμακα για τα χαμηλότερα εισοδήματα, για τη μισθωτή εργασία. Πιο προοδευτική για τις επιχειρήσεις, μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων. Όταν καταργείς τον φόρο εισοδήματος, την προκαταβολή αυτού του φόρου στις επιχειρήσεις, δημιουργείς νέα κίνητρα και στις μικρές και στις μεγάλες επιχειρήσεις να επενδύσουν. Αυτό φέρνει μια ανάπτυξη. Συγχρόνως όταν μειώνεις την σπατάλη, την αισχροκέρδεια σε κλάδους όπως τα τρόφιμα, οι τράπεζες, το ηλεκτρικό ρεύμα, έχεις μια τεράστια υπεραξία για την κοινωνία. Πόροι υπάρχουν το θέμα είναι πώς τους αξιοποιείς και πώς ενεργοποιείς τη δημιουργικότητα της κοινωνίας».

«Πώς εξηγείται ο ναύαρχος με μπουφάν και εσύ με κοντομάνικο; Βράζει το αίμα;» ήταν η ερώτηση για τον Ευάγγελο Αποστολάκη, με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει: «ο ναύαρχος είναι φρεσκότατος όσον αφορά τις ιδέες του και θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους».

«Θεωρείτε πώς η ενσυναίσθηση πρέπει να γίνει υποχρεωτικό μάθημα;» ήταν η τελευταία ερώτηση που δέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον ίδιο να απαντά: «Αυτή είναι μια εξαιρετική ερώτηση. Δεν νομίζω ότι την ενσυναίσθηση μπορείς να τη διδάξεις, δεν είναι διδακτέα ύλη. Όλοι μέσα μας έχουμε κάποιο βαθμό ενσυναίσθησης. Το θέμα είναι πως αυτή η πηγαία ενσυναίσθηση μπορεί να καλλιεργηθεί και να εκδηλωθεί για το καλό της κοινωνίας. Εκεί από υποχρέωση όλοι ως πολιτεία, σίγουρα μέσα από το σύστημα παιδείας, αλλά και γενικά μέσω των οικογενειών, της γειτονιάς, της αλληλεγγύης που διέπει μια κοινωνία να την αναδείξουμε. Άρα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή δεν είναι μόνο Instagram και χρήμα, αλλά το καλό του περιβάλλοντος, η φιλοζωία, η αλληλεγγύη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter