Ο Κασσελάκης απαντά στον Κοντιάδη για το «φαινόμενο Κασσελάκη» στην ΕΣΗΕΑ (Βίντεο)

Ο Κασσελάκης απαντά στον Κοντιάδη για το «φαινόμενο Κασσελάκη» στην ΕΣΗΕΑ (Βίντεο)

Στην παρουσίαση του βιβλίο του Ξενοφώντα Κοντιάδη, Το «φαινόμενο Κασσελάκη» – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στην ΕΣΗΕΑ.

Το βίντεο της εκδήλωσης:

Το «φαινόμενο Κασσελάκη» – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας, άρχισε να γράφεται σύμφωνα με τον συγγραφέα αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, στις 17 Σεπτεμβρίου, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρώτος.

Για το βιβλίο που επιχειρεί να εξηγήσει το «φαινόμενο Κασσελάκη» θα συζητήσουν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Λιάκος και ο συγγραφέας Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναρωτιέται τους λόγους στους οποίους οφείλεται η φρενίτιδα που επικράτησε στα ΜΜΕ, τα social media και σε κάθε γωνιά της χώρας για τον Στέφανο Κασσελάκη, αν είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής συνωμοσίας ή του χαρίσματος ενός νέου και άφθαρτου προσώπου.

Πολλές οι ερωτήσεις στις οποίες προσπαθεί να απαντήσει ο συγγραφέας. Πρόκειται για έναν επικοινωνιακό Blitzkrieg; Είναι μια ακραία επίπτωση της κρίσης των δυτικών δημοκρατιών και της μεταδημοκρατίας; Πώς σχετίζεται με τις μεταλλάξεις των πολιτικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ; Αποτελεί τη μεσσιανική όψη της μεταπολιτικής;

Στο βιβλίο παρουσιάζεται η διαδρομή του Κασσελάκη και τα συστατικά με τα οποία κατασκευάζεται η περσόνα του, δηλαδή η εικόνα του στη δημόσια σφαίρα.

Ο συγγραφέας στηρίζει την εξήγηση του «φαινομένου Κασσελάκη» στην ανάλυση των μετασχηματισμών της σύγχρονης δημοκρατίας, των νέων επικοινωνιακών εργαλείων, της επιτάχυνσης του πολιτικού χρόνου, αλλά και των εσωτερικών μεταλλάξεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter