Ο κατάλληλος άνθρωπος να απαντήσει

Ο κατάλληλος άνθρωπος να απαντήσει

Εφιάλτες από το παρελθόν ξύπνησε η συνέντευξη Σαμαρά στην «Καθημερινή» της Κυριακής, όπου εν ολίγοις αποδόμησε την πολιτική Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά και στο μακεδονικό. Απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό ανέλαβε να δώσει η Ντόρα Μπακογιάννη, καρφώνοντάς τον ότι «οι θέσεις του κ. Σαμαρά είναι γνωστές με ένα διάλειμμα επί πρωθυπουργίας του», όταν και συνεχίστηκαν οι διερευνητικές. Το βέβαιο είναι ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να κάνει «Τούρκο» τον Αντώνη Σαμαρά, διάλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο να του απαντήσει. Γιατί ο Αντώνης μπορεί να τα βρήκε ακόμη και με τον συγχωρεμένο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και να στήριξε τον Κυριάκο, αλλά με την Ντόρα δεν θα τα βρει ποτέ.

Πώς μας ενώνει και πώς μας δονεί, του…

Η κ. Μπακογιάννη πάντως ανέλαβε να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά παρά το άδειασμα που της έκανε μόλις πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός, λέγοντας με απλά λόγια ότι όλοι όσοι ήταν κατά της επέκτασης των χωρικών υδάτων μόνο στο Ιόνιο δεν αντιλαμβάνονταν την πολυπλοκότητα της κατάστασης. Την έβαλε δηλαδή ο αδερφός της στο ίδιο επίπεδο με τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Αλλά όπως λένε «το αίμα νερό δεν γίνεται». Ειδικά όταν απέναντί σου είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, πώς να το κάνουμε, συσπειρώνει, ρε παιδί μου.

Δεν έχω ανάγκη στήριξης, λέει ο Σαμαράς

Επισήμως η κυβέρνηση περιορίστηκε να πει ότι «οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι γνωστές». Ανεπισήμως, γιατί υπάρχει κι αυτό, άρχισε τις διαρροές ότι «ο Αντώνης Σαμαράς είναι μόνος» και ότι οι βουλευτές που ταυτίζονται μαζί του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Γι’ αυτό, έλεγαν, δεν υπήρξε βουλευτής που να αναπαρήγαγε τη συνέντευξή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι λένε από το στρατόπεδο Σαμαρά; Οτι δεν θέλει ούτε έχει ανάγκη αυτού του είδους την αναπαραγωγή και ότι δεν την επιδίωξε. Πάντως διάφοροι φίλοι του πρώην πρωθυπουργού –όχι βουλευτές– μια χαρά αναπαρήγαγαν την συνέντευξή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter