Ο καθηγητής Δευτεραίος επιβεβαιώνει πλήρως την αποκαλυπτική έρευνα του Documento για την κολχικίνη

Ο καθηγητής Δευτεραίος επιβεβαιώνει πλήρως την αποκαλυπτική έρευνα του Documento για την κολχικίνη

«Δουλέψαμε χωρίς ένα ευρώ, με δικά μας έξοδα. Λεφτά για έρευνα παίρνουν μόνο οι ημέτεροι» αναφέρει ο καθηγητής σε συνέντευξή του στα «Νέα»

Απόλυτη επιβεβαίωση της έρευνας του Documento που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 31ης Ιανουαρίου 2021 σχετικά με την κολχικίνη και τις τρικλοποδιές που έβαλαν μεγαλογιατροί, φαρμακευτικές εταιρείες και πολιτική ηγεσία στην έρευνα για το φάρμακο που μόλις πριν από λίγες ημέρες πήρε έγκριση για να χορηγηθεί σε ασθενείς που νοσούν από covid-19 εκτός νοσοκομείων, από τη συνέντευξη του καθηγητή καρδιολογίας Σπύρου Δευτεραίου στα σημερινά «Νέα».

Ο καθηγητής αποκαλύπτει τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι παλαιότεροι και καταξιωμένοι αλλά και οι νέοι επιστήμονες από ένα δυσλειτουργικό και γραφειοκρατικό σύστημα χρηματοδότησης που κυριαρχείται από ομάδες και κυκλώματα ταγμένα στην προώθηση ημετέρων.

Ακόμη και μετά την παγκόσμια αναγνώριση της ομάδας του καθηγητή για την ευεργετική χρήση της κολχικίνης στους ασθενείς με κορονοϊό, δεν μπορούν να συμμετέχουν σε έρευνα του Yale γιατί το ΕΚΠΑ δεν συμμετέχει σε αυτήν καθώς δεν μπορεί να διαθέσει 50.000 ευρώ για την ασφάλιση 200 ασθενών που έχει ζητήσει το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Ο Σπύρος Δευτεραίος απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν χρηματοδοτεί την έρευνα το ελληνικό κράτος επιβεβαιώνει πλήρως την αποκάλυψη του Documento της περασμένης Κυριακής για το σαμποτάζ που υφίσταται η ομάδα του εκ μέρους άνομων συμφερόντων αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «γιατί δεν προχωρούμε; Στο κράτος δεν έχουν τον χρόνο μάλλον, ή τη θέληση να χρηματοδοτήσουν εμάς. Χρηματοδοτούν άλλες ενέργειες. Δεν ξέρω. Είναι πολιτικό θέμα. Δεν θέλω να μπω σε αυτό». Και συνεχίζει αναφέροντας ότι δεν έχει καταθέσει αίτημα γιατί «γιατί έχω αηδιάσει από την αντιμετώπιση στην πρώτη έρευνα». Στην ερώτηση μάλιστα τι θα έλεγε στον πρωθυπουργό αν τον καλούσε αναφέρει ότι θα του ζητούσε να επιδοτήσει την έρευνα του Yale με τις 50-60.000 ευρώ που χρειάζονται και επίσης να δημιουργήσει μια επιτροπή με «ανοιχτά αυτιά και μάτια» γιατί «τώρα υπάρχει μια τεράστια γραφειοκρατία όπου ο εκάστοτε επιδοτεί και χρηματοδοτεί τους δικούς του».

Και να σκεφτεί κανείς ότι όπως αποκάλυψε επίσης το Documento «στην πρώτη αυτή σημαντική μελέτη που είχε την ονομασία GRECCO-19 σημαντικό ρόλο έπαιξε ο διεθνούς εμβέλειας καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος είναι σήμερα και βουλευτής της ΝΔ. Στην ερευνητική ομάδα μάλιστα συναντιούνται και άλλα ονόματα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας όπως του καθηγητή Τσιόδρα».

Είναι τόσο μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ουσιαστική κάλυψη όσων προσπάθησαν να σαμποτάρουν την έρευνα για την κολχικίνη που ακόμη και «Τα Νέα» βάζουν τίτλο στη συνέντευξη του καθηγητή «λεφτά για έρευνα παίρνουν μόνο οι ημέτεροι».

Η συνέντευξη του καθηγητή Σπύρου Δευτεραίου στα «Νέα»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter