Ο καθηγητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μιλάει για την περιπέτειά του (Video)

Ο καθηγητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μιλάει για την περιπέτειά του (Video)

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, που χθες έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους που έγραφαν συνθήματα στον τοίχο του Παντείου έδωσε συνέντευξη μετά την περιπέτειά του. Σήμερα επίσης παραπέμφθηκε σε δίκη ο 25χρονος φοιτητής ψυχολογίας που είχε συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό.

Πρόκειται για φοιτητή στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, μαζί με άλλους επιτέθηκαν και χτύπησαν στο κεφάλι τον καθηγητή όταν τους έκανε παρατήρηση για γκράφιτι που έφτιαχναν. Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή και παρέπεμψε τον 25χρονο σε δίκη.

Ο καθηγητής Συρίγος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ και σχολιάσε το χθεσινό περιστατικό.

«Είναι παράλογο, στον χώρο, στον οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει ελευθερία απόψεων, να κινδυνεύεις από σωματική βία, αν πεις την άποψή σου» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, σχετικά με το περιστατικό της επίθεσης, που δέχθηκε στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου, από αγνώστους, στους οποίους έκανε παρατήρηση επειδή έγραφαν με σπρέι σε τοίχο.

«Έκανα μία φιλική και ευγενική παρατήρηση σε κάποιον ο οποίος έγραφε στον τοίχο. Του είπα μην γράφεις στον τοίχο, που τον είχαν βάψει, τον είχαν ασπρίσει πριν από μερικές ημέρες. Ύστερα από ενάμισι λεπτό βρέθηκα να μου επιτίθενται τρεις με άγριο τρόπο. Ευτυχώς, παρενέβησαν φοιτητές και […] με προστάτεψαν, φοιτήτριες, οι οποίες έτυχε να είναι δίπλα στο περιστατικό και όρμησαν πάνω και τους σταμάτησαν και μετά ήλθε κι άλλος κόσμος» είπε ο κ. Συρίγος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», γνωστοποιώντας ότι στο νοσοκομείο του έγιναν έξι ράμματα και αναρρώνει πολύ καλά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter