Ο καθηγητής που επιτέθηκε στον Αντετοκούνμπο τα βάζει τώρα με τον Σχορτσιανίτη με οδηγίες προς… Έλληνες

Ο καθηγητής που επιτέθηκε στον Αντετοκούνμπο τα βάζει τώρα με τον Σχορτσιανίτη  με οδηγίες προς… Έλληνες

Ένα από τα παράδοξα γύρω από όσους αυτοπροσδιορίζονται ως λάτρεις των ελληνικών αξιών είναι πως τους διαφεύγει διαρκώς αυτή η φράση: “Έλληνας είναι όποιος μετέχει της ελληνικής Παιδείας”.

Εν προκειμένω, κάποιος που δεν είναι λευκός για να κατακτήσει τον “τίτλο” του Έλληνα θα πρέπει να έχει πάει στρατό. Κι αν όχι στρατό, σε άλλα σημεία που σε καλεί η πατρίδα να την υπηρετήσεις, πχ. στην Εθνική ομάδα.

Ένας από αυτούς που εκφέρουν τέτοιες απόψεις είναι και ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος, ο οποίος έγραψε στο facebook:

«Σχετικά με το σχόλιό μου για τον Αντετοκουμπο θα ήθελα να αναφέρω πως δημοσιευτηκαν αποσπάσματα του διαλόγου καθως και αποσπάσματα της συζητήσεως μου με τον δημοσιογράφο.

Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγαπη του για την πατρίδα. Είχαμε και έχουμε πολλούς ξενους που τίμησαν την πατρίδα και έχουν θεση στην καρδιά μας όπως ο Μπατίστα, ο Σχορτσιανίτης και άλλοι πολλοί. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί. Άλλα είπα, άλλα γραφτήκαν, και απορώ πως πήρε διάσταση ένα θέμα που το καλοκαίρι δέχτηκε σκληρή κριτική από χιλιάδες κόσμο.»

Υπενθυμίζεται δήλωση του Ηλία Παναγιώταρου για τον ίδιο αθλητή: «Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά ευτυχώς (sic) υπάρχουν κάποιοι με οδηγίες “Πώς να γίνει κανείς Έλληνας”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter