Ο καθηγητής Συνολάκης απεφάνθη: Για το Μάτι έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή στην Θεσσαλία η… «κακιά στιγμή»

Ο καθηγητής Συνολάκης απεφάνθη: Για το Μάτι έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή στην Θεσσαλία η… «κακιά στιγμή»

Η… «κακή στιγμή» ευθύνεται για την τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία σύμφωνα με τον γνωστό και μη εξαιρετέο επιστήμονα της «αριστείας» Κωνσταντίνο Συνολάκη, γνωστό στο πανελλήνιο για την έκθεσή του για το Μάτι στην οποία υποστήριζε ότι θα μπορούσε να εκκενωθεί τότε σε 30 λεπτά.

«Ήταν 2 μετεωρολογικά μέτωπα που συγκλίναν. Δηλαδή χοντρικά μιλώντας, ο κυκλώνας είναι ένας μεγάλος στρόβιλος. Όπως λοιπόν στροβιλίζεται, ερχόταν από το βορρά το μελτέμι, ένα κρύο μέτωπο, και τα δύο μέτωπα συγκλίναν πάνω από τη Θεσσαλία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν η κακή στιγμή» υποστήριξε ο κ. Συνολάκης ο οποίος έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Για τον κ. Συνολάκη, λοιπόν, σύμφωνα με την επιστημονική του ανάλυση η τραγωδία στο Μάτι το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όπως ανέφερε το πόρισμα που είχε εκδώσει και στο οποίο ανέλυε λεπτομερέστατα χρησιμοποιώντας μοντέλα προσομοίωσης.  Σήμερα ωστόσο, επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, όλα συνέβησαν επειδή ήταν η… «κακιά στιγμή» και τίποτα δε θα μπορούσε να αποφευχθεί παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για τη σφοδρότητα του κυκλώνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter