Ο καθηγητής Λύτρας μιλάει στο documentonews.gr: Είχαμε ενημερώσει αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις για τα στοιχεία της μελέτης για να μην είμαστε υπόλογοι

Ο καθηγητής Λύτρας μιλάει στο documentonews.gr: Είχαμε ενημερώσει αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις για τα στοιχεία της μελέτης για να μην είμαστε υπόλογοι

Κατηγορηματικός σχετικά με το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι για τα συμπεράσματα της μελέτης σχετικά με την θνητότητα διασωληνωμένων ασθενών από covid -19 είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Θεόδωρος Λύτρας

«Ξεκαθαρίζω ότι εάν δεν είχαμε δώσει τα στοιχεία σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις θα ήμασταν εμείς υπόλογοι» λέει στο Documentonews .

Ο ίδιος ερωτηθής για την συγκυρία που τελικά ήρθαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της συγκεκριμένης μελέτης αναφέρει «τώρα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό που την έχουμε στείλει από τις αρχές Ιουνίου» και εξηγεί «η διαδικασία της υποβολής σε ένα περιοδικό μέχρι να περάσει το peer review είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και στο συγκεκριμένο περιοδικό αποδειχθεί αρκετά χρονοβόρα και δημοσιεύτηκε τελικά χθες» κατέληξε ο ίδιος.


Υπενθυμίζεται ότι τη μελέτη- βόμβα σχετικά με τη θνησιμότητα ασθενών με Covid-19 εκτός ΜΕΘ φαίνεται πως είχε στα χέρια της η κυβέρνηση ήδη από τον περασμένο Μάιο η οποία είχε διεξαχθεί από τον ίδιο τον Σωτήρη Τσιόδρα και αποδεικνύει πως η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα.

Η μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θοδωρή Λύτρα εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριακό Μητσοτάκη, ο οποίος προ δυο εβδομάδων δήλωνε από το βήμα της Βουλής πως δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν πως υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ. Κι αυτό γιατί όπως αποδεικνύεται βάσει της επίμαχης μελέτης ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Μάιο του 2021, η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ ανήλθε σε 88,4%, εν αντιθέσει με το 63,5% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό των ασθενών που μπήκαν σε ΜΕΘ και στη συνέχεια απεβίωσαν. Ακόμη χειρότερα, βάσει της μελέτης περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι πέθαναν αβοήθητοι, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Αυτός ο αριθμός, βάσει ανάρτησης του Παύλου Πολάκη, ξεπερνάει στη συνολική διάρκεια της πανδημίας τους 12.000 ανθρώπους, αφού βάσει των στοιχείων της μελέτης, χιλιάδες άνθρωποι που πέθαναν δεν είχαν διασωληνωθεί.

Όλα αυτά τα στοιχεία τα είχε στη διάθεσή του ο πρωθυπουργός, αλλά όχι μόνο δεν έκανε κάτι αλλά έλεγε ανερυθρίαστα ψέματα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως υποστηρίζουν νομικές πηγές στο Documento, αναδεικνύονται ποινικές ευθύνες και για τη διασπορά fake news από τον πρωθυπουργό, αλλά και για τη διαχείριση του ΕΣΥ που το άφησε ουσιαστικά απροστάτευτο, με αποτέλεσμα να φαίνεται πλέον πως αποδεικνύεται ο δόλος.

Διαβάστε επίσης:

Μελέτη – βόμβα από τον Τσιόδρα δείχνει 87% αυξημένη θνησιμότητα σε νοσηλείες εκτός ΜΕΘ και εκθέτει τον Μητσοτάκη

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τις ΜΕΘ και τους θανάτους με βάση και τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι, ενώ ο πρωθυπουργός λέει ψέματα για τις ΜΕΘ

Πολάκης-Κορονοϊός: Συνειδητός ψεύτης ο Μητσοτάκης – Η έκθεση Τσιόδρα λέει πόσοι ασθενείς θα είχαν σωθεί (Video)

Τσίπρας για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: «Ο Μητσοτάκης γνώριζε – Με 19.475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους»

Από τον Μητσοτάκη ως τον Άδωνη μια κατάδυση στο ψέμα και στον κυνισμό για τις ΜΕΘ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter