Ο Κατρούγκαλος απαντά στον Φωτήλα για το «ανισόρροπος»

Ο Κατρούγκαλος απαντά στον Φωτήλα για το «ανισόρροπος»

Στην κριτική που δέχθηκε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, για τη δήλωσή του ότι πέρασε τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα το 2015 – κατά την περίοδο που έφτιαξε τον νόμο για τις συντάξεις – απάντησε μιλώντας στον realfm 97,8 .

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του συγκαταλέγεται και εκείνη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ι. Φωτήλα, ο οποίος έφθασε στο σημείο να πει ότι αν υπάρχει εισαγγελέας να διατάξει τον εγκλεισμό Κατρούγκαλου σε ψυχιατρείο αποκαλώντας τον υπουργό «ανισσόροπο» και «παράφρωνα».

Η απάντηση του αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών στον Realfm 97,8 ήταν η εξής:

«Υπάρχουν άνθρωποι που μας ενδιαφέρει η γνώμη τους, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη τους, υπάρχει και ο κ. Φωτήλας. Δεν πρόκειται ποτέ να σχολιάσω αυτά που είπε ο κ. Φωτήλας. Επί της ουσίας, όποιος διαβάσει τη δήλωση είπα: Είχα πολλές ευχάριστες στιγμές τα Χριστούγεννα. Οι ευχάριστες αυτές στιγμές, όμως, ήταν όλες προσωπικές. Και δεν θεωρώ τα προσωπικά μας, τα οικογενειακά μας, τα εν οίκω ότι πρέπει να βγαίνουν εν δήμω. Και γι’ αυτό αναφέρθηκα σε μία στιγμή που δεν ήταν ευχάριστη, ήταν έντονη. Ακριβώς λόγω της αγωνίας που είχαμε όλοι, εκείνη την περίοδο, να εμφανίσουμε μία μεταρρύθμιση που θα την είχαν φτιάξει Έλληνες, που θα ρύθμιζε ένα θέμα που χρόνισε για δεκαετίες. Είπα, λοιπόν, ότι αυτά τα Χριστούγεννα μου έμειναν αξέχαστα όχι γιατί ήταν ευχάριστα, αλλά επειδή ήταν πολύ έντονα. Αυτή, λοιπόν, τη δήλωση, που εν πάση περιπτώσει, έπρεπε, νομίζω, να σεβαστούν όσοι τη σχολίασαν, ότι εγώ δεν θέλω να φέρνω τα οικογενειακά μου θέματα στη δημοσιότητα».

Και συμπλήρωσε:

«Για το ύψος των συντάξεων κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος. (…) Ως προς την θεσμική μεταρρύθμιση το γεγονός ότι εφαρμόσαμε ενιαίους κανόνες για όλους, κανόνες ισονομίας, και ότι ένα σύστημα που δημιουργούσε ένα έλλειμμα τεράστιο, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ο πήραν στο 6% του ΑΕΠ όταν ανέλαβαν το 2012 και το έφτασαν στο 9% του ΑΕΠ όταν παρέδωσαν, το ισορροπήσαμε…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter