Ο καύσωνας φαίνεται πως «ανοίγει» και τις οργανωμένες παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο

Ο καύσωνας φαίνεται πως «ανοίγει» και τις οργανωμένες παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο

Εντός της ημέρας, και θεωρητικά μέσα στο μεσημέρι αναμένεται η θέση των ειδικών επιστημόνων πως θα μπορούσαν να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο με δεδομένο ότι έρχεται καύσωνας και θερμοκρασίες που θα φτάσουν και τους 40 βαθμούς.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων να εκπονήσει ένα πλήρες σχέδιο προστασίαςέως το μεσημέρι.

Οι σκηνές του προηγούμενου Σαββατοκύριακου με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να βρίσκονται στις παραλίες δεν αφήνουν περιθώρια για το τι θα συμβεί αν η θερμοκρασία ξεπεράσει ορισμένα λογικά όρια για την εποχή, κάτι που φαίνεται με επιστημονική ακρίβεια πως θα συμβεί.

Το σκεπτικό είναι πως πρέπει ο όγκος των πολιτών να διασπαρεί σε μεγαλύτερες παράκτιες περιοχές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ανάλογα είναι και τα αιτήματα των Δημάρχων των περιοχών της Αττικής που ζητούν να ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Όλα δείχνουν πάντως οτι η απάντηση θα είναι θετική και το Σαββατοκύριακο, θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά εφέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η επιτροπή αποφανθεί θετικά, το μεσημέρι αναμένεται να ενημερωθούν και οι δήμαρχοι των περιοχών που υπάρχουν οργανωμένες παραλίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν οι διαχειριστές των πλαζ προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια τους λουόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, ενώ υπάρχει πρόθεση οι μετακινήσεις στα υπόλοιπα νησιά να επιτραπούν λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter