Ο Κικίλιας ανοίγει την πόρτα της Υγείας στους ιδιώτες

Ο Κικίλιας ανοίγει την πόρτα της Υγείας στους ιδιώτες

Τις προεκλογικές υποσχέσεις ως προς την «ιδιωτικοποίηση» της Υγείας τηρεί ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, αφού –μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ανακοίνωσε πως ξεκινά σε τρία νοσοκομεία η «σύμπραξη». Συγκεκριμένα, όπως είπε θα αφορά ένα μεγάλο και ένα μικρό νοσοκομείο στην Αττική αλλά και ένα στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κύριο Κικίλια, θα πρόκειται για δημόσια δωρεάν υγεία, αλλά όχι απαραίτητα κρατική και πρόσθεσε.

«Σημαίνει ότι εάν αυτή τη στιγμή σε ένα νοσοκομείο ο μαγνητικός ή ο αξονικός τομογράφος είναι 30 χρόνων και το κράτος κρίνει ασύμφορη τη συντήρησή του, να μπορούμε κατά χρήση και περίπτωση με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), με leasing να πάρουμε μηχανήματα από τους ιδιώτες. Να τα λειτουργούν οι ιδιώτες, να μη χαλάει η λυχνία, να είναι αυτοί υπεύθυνοι για τη συντήρηση, να μη χαλάει επί τούτου και να πηγαίνουν οι πολίτες στο ιδιωτικό διαγνωστικό έξω και κάνουν τις μαγνητικές ή τις αξονικές και να μην περιμένει ο πολίτης 1,5 και 2 και 2,5 μήνες να κάνει τις εξετάσεις του».

Ωστόσο το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος ή ποιοι θα κρίνουν ασύμφορα ορισμένα μηχανήματα στα νοσοκομεία, ώστε ο ασθενής και τα κρατικά κονδύλια να οδηγούνται σε ιδιώτες.

Ο κ. Κικίλιας δεν έδωσε κάποια εξήγηση όσον αφορά το συγκεκριμένο ερώτημα αλλά προτίμησε να δηλώσει πως δεν θα καθυστερεί και δεν θα ταλαιπωρείται ο πολίτης.

Σημείωσε μάλιστα πως το Υπουργείο θα προχωρήσει με τόλμη και σε αυτό το ζήτημα, όπως έκανε με τον αντικαπνιστικό νόμο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter