Ο Κικίλιας αποδυναμώνει περιφερειακά νοσοκομεία εν μέσω ανησυχίας για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο Κικίλιας αποδυναμώνει περιφερειακά νοσοκομεία εν μέσω ανησυχίας για τη μετάλλαξη Δέλτα

Χειρουργός όχι μόνο στην ιατρική αλλά και στην… πολιτική αποδεικνύεται ο Βασίλης Κικίλιας, αφαιρώντας -εν μέσω ανησυχίας για τη μετάλλαξη Δέλτα- από τα περιφερειακά νοσοκομεία υγειονομικό προσωπικό που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάνου Κόνσολα, προς τον υπουργό Υγείας αναφορικά με το νοσοκομείο Καλύμνου.

«Ανανέωση των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Καλύμνου που κάλυπταν τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας», είναι ο τίτλος της Ερώτησης που κατέθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής Δωδεκανήσου, γνωστοποιώντας ότι στις 30 Ιουνίου έληξε η σύμβαση πέντε γιατρών του νοσοκομείου, «το οποίο είχε ενισχυθεί με προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, από την οποία δοκιμάστηκε το νησί και οδήγησε σε απώλεια ανθρώπινων ζωών το προηγούμενο διάστημα».

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει πως οι ανάγκες που κάλυπταν οι συγκεκριμένοι γιατροί εξακολουθούν να υφίστανται και συμπληρώνει ότι «η λήξη της σύμβασής τους σημαίνει ότι το νοσοκομείο στερείται, πλέον, πέντε γιατρούς, σε κρίσιμες ειδικότητες, εκ των οποίων ένας κάλυπτε και τις ανάγκες των περιφερειακών ιατρείων στο Βαθύ και στη νήσο Ψέριμο».

Κατά τον βουλευτή της συμπολίτευσης, το υπουργείο Υγείας οφείλει να δει το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις και να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών. «Στην πιο κρίσιμη συγκυρία, με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, το νοσοκομείο της Καλύμνου δεν μπορεί να στερηθεί τις υπηρεσίες 5 γιατρών, αλλά ούτε και η ακριτική Ψέριμος να μείνει χωρίς ιατρική και υγειονομική κάλυψη» υπογραμμίζει και ρωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει στην ανανέωση των εν λόγω συμβάσεων.

Η Ερώτηση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter