Ο Κικίλιας βλέπει το ΕΣΥ να στέκεται όρθιο – Ποιος θα πει «mea culpa»;

Ο Κικίλιας βλέπει το ΕΣΥ να στέκεται όρθιο – Ποιος θα πει «mea culpa»;

Είναι σπάνιο για έναν πολιτικό να παραδέχεται τα λάθη και τις παραλείψεις του. Αυτό συχνά γίνεται στο τέλος της «καριέρας» του, αφού έχει παροπλιστεί ή αφοπλιστεί, ή εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει το καράβι ενός κόμματος ή ενός αρχηγού αποβλέποντας κάπου αλλού.

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση είναι ίσως ένα «κλικ» πριν από το μη περαιτέρω, με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έτοιμο να εκραγεί, το προσωπικό μειωμένο, τα κονδύλια πενιχρά, τις θέσεις και τα κρεβάτια στις ΜΕΘ να έχουν «αυξηθεί» με αλχημείες αριθμών και μετατροπών.

Βαφτίζουν κρεβάτια χειρουργείων και αυξημένης φροντίδας σε ΜΕΘ, μετατρέπουν νυν ΜΕΘ σε ΜΕΘ covid-19 αφήνοντας τους υπόλοιπους ασθενείς στη μοίρα τους σε μια προσπάθεια να αποδείξουν πως δεν έκαναν λάθος, πως πρόλαβαν, πως νοιάζονται.

Κοινό μυστικό η δημιουργική αριθμητική από τον προϋπολογισμό, έως την ανεργία και την πολιτική προπαγάνδα.

Το μόνο που στέκεται όρθιο στο ΕΣΥ είναι το προσωπικό, η άοκνη προσπάθεια των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και του διοικητικού προσωπικού που ήθελε να χειροκροτήσει (αφού δεν κοστίζει τίποτα) η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Το να στηρίξεις όμως ως Μητσοτάκης και κυβέρνηση Μητσοτάκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αντιτίθεται στη νεοφιλελεύθερη και ακραία ταξική ιδεολογία, όπου οι επιχειρήσεις, το κεφάλαιο, η «κυρίαρχη τάξη μας» έχει τον πρώτο λόγο και πρέπει να έχει και τα πρώτα έσοδα.

Πως μέσα σε αυτή την συγκυρία, όπου τα ταμεία του Δημοσίου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πίεση των αναγκών, θα μπορούσες να πριμοδοτήσεις το ιδιωτικό κεφάλαιο;

Πώς όταν ο Δημόσιος λειτουργός που ακόμα και προεκλογικά τον ταπείνωνες και ήθελες να τον απολύσεις, μπορεί τώρα να γίνει ο ήρωας;

Τη δύσκολη αυτή εξίσωση κλήθηκε να καλύψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως τον υπουργό Υγείας…

Και αφού άφησαν τη Δημόσια Υγεία στο έλεος του Θεού, αφού προτίμησαν να επιτάξουν και να πληρώσουν (πολλαπλάσια) κλινικές και ΜΕΘ αντί να φτιάξουν ή να αξιοποιήσουν κονδύλια χορηγών, τώρα προσπαθούν να παρουσιάσουν πως η κατάσταση είναι καλή.

Εξάλλου τι θα τα έκαναν όλα αυτά, όταν περνούσε η πανδημία;

Πώς θα έμπαζαν τους Ιδιώτες, αν είχαν ενισχύσει ουσιαστικά νοσοκομεία, προσωπικό, υποδομές; Πώς θα μπορούσε και με ποια δικαιολογία να περάσει η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας;

Και έρχεται τώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας να πει πως «το νοσοκομείο της Δράμας, δεν έχει πρόβλημα, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, το νοσοκομείο της Δράμας είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει 12, έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μία συγκλονιστική προσπάθεια. «Δεν θα αφήσω κανέναν να διασαλέψει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους», είπε και πρόσθεσε: «Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα».

Αυτά λέει ο κύριος Κικίλιας.

Αν ακόμα το ΕΣΥ στέκεται όρθιο, δεν είναι λόγω της κυβέρνησης. Είναι απλά λόγω της υπεράνθρωπης προσπάθειας του προσωπικού κύριε Κικίλια…

Γιατί εσείς, αυτό το προσωπικό απαξιώνατε.

Και δεν είναι τυχαίο που προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο έως ότου το εμβόλιο σας δώσει ανάσα…

Εσείς ανοίξατε τον τουρισμό χωρίς τεστ, εσείς δεν φτιάξατε τις ΜΕΘ με τα χρήματα των χορηγών, εσείς δεν ενισχύσατε τα νοσοκομεία…

Και βέβαια, δεν περιμένουμε να πείτε «mea culpa» γιατί ούτε το Μαξίμου σας αφήνει που σκέφτεται τις εκλογές, ούτε η καριέρα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter