Ο κίνδυνος διεθνούς ύφεσης απειλεί το αφήγημα του Κυριάκου για ανάπτυξη – Καταρρέουν οι αγορές και το Χ.Α.

Ο κίνδυνος διεθνούς ύφεσης απειλεί το αφήγημα του Κυριάκου για ανάπτυξη – Καταρρέουν οι αγορές και το Χ.Α.

Καταρρέει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ρυθμούς ανάπτυξης 3 και 4%. Με τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου να καταρρέει την Τετάρτη στις 840 μονάδες και με μεγάλο τζίρο, πάνω από 46 εκατ. Ευρώ, πριν καν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, οι διεθνείς αγορές που δείχνουν το δρόμο στην παγκόσμια κίνηση κεφαλαίων, καταρρέουν.

 Πάνω από 1% ανέρχεται η πτώση στα μεγάλα χρηματιστήρια της Φραγκφούρτης και των Παρισίων και πάνω από 0,5% πτώση προβλέπεται να ανοίξει η Wall Street (futures) στις 16.30 ώρα Ελλάδος.

Τα αρνητικά στοιχεία για τον δείκτη μεταποίησης και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ κάτω από την βάση του 50 σε συνδυασμό με τις αναθεωρημένες προς το χειρότερο προβλέψεις της Γερμανίας για την ανάπτυξη φέτος σε 0,5%, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζεται να… αποπέμψει τον Μπόρις Τζόνσον για τους χειρισμούς του στο Brexit δημιουργούν ένα εκρηκτικό σπιράλ πτώσης στα ξένα χρηματιστήρια από το οποίο δεν λείπει και η αγορά της Αθήνας.

Δίδοντας την εντύπωση το οικονομικό επιτελείο, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να κινηθεί αυτόνομα στο διεθνές οικονομικό σκηνικό, μάλλον δείχνει άγνοια, σχολιάζουν οικονομικοί αναλυτές και επισημαίνουν ότι σε συνθήκες διεθνούς ύφεσης, θα επιβαρυνθεί και πάλι η ελληνική οικονομία και ζωτικοί τομείς της για τα δημόσια έσοδα, όπως ο τουρισμός. Ταυτόχρονα, υπάρχει ανησυχία ΄λοτι για να καλυφθούν οι δαπάνες, η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα κληθεί να βάλει το χέρι στο μαξιλάρι ρευστότητας, ενώ η κρίση που μόλις αποτυπώνεται στους δείκτες των χρηματιστηρίων, είναι πολύ πιθανό να αναθεωρήσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2020.

Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει εφησυχάσει από τις υποσχέσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε. ότι μπορεί να δοθεί ευνοϊκή έκθεση για το χρέος, αλλά μάλλον θα πάει στράφι αν η Ευρώπη μπει του χρόνου σε φάση ύφεσης.     

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter