Ο Κινέζος πρόεδρος τα βάζει με θεούς και δαίμονες

Ο Κινέζος πρόεδρος τα βάζει με θεούς και δαίμονες

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) πήρε αυστηρότερη στάση απέναντι σε όσους προσεύχονται στον θεό αντί να πιστεύουν στον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ. 

Το ΚΚΚ ζήτησε από τα στελέχη του να σταματήσουν να πιστεύουν σε θρησκείες, μαγείες και προλήψεις και να στραφούν στον σοσιαλισμό.

Ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΚΚ, ο επικεφαλής του Οργανωτικού Τμήματος του κόμματος, Τσεν Σι με άρθρο του στην εφημερίδα της κυβέρνησης People’s Daily άφησε να εννοηθεί ότι θα τιμωρούνται όσα στελέχη τοποθετούν φαντάσματα και θεούς πάνω από τον Μαρξ και τον Λένιν.

Χαρακτήρισε αυτούς τους αξιωματούχους πολιτικά και ηθικά «ξεπεσμένους», καθώς η πίστη τους στον σοσιαλισμό ξεθωριάζει και αναζητούν απαντήσεις στην θρησκεία, τις προλήψεις και ίσως στην δυτικού τύπου δημοκρατία.

«Κάποιοι δεν πιστεύουν στον Μαρξ και τον Λένιν αλλά πιστεύουν στα φαντάσματα και τους θεούς. Δεν πιστεύουν στα ιδανικά αλλά στην μαγεία. Δεν σέβονται τον λαό αλλά σέβονται τους αφέντες», γράφει ο Τσεν Σι, που είναι μέλος του 25μελους Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ.

«Όπως έχει υπογραμμίσει ο σύντροφος Μάο Τσετούνγκ τα στελέχη πρέπει να είναι και κόκκινα και επαγγελματικά», υπογραμμίζει ο Τσεν Σι.

Το άρθρο του υψηλόβαθμου στελέχους του ΚΚΚ έρχεται αμέσως μετά τις αναφορές ότι οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από Χριστιανούς στην επαρχία Τσιανγκσί να αφαιρέσουν τις εικόνες του Χριστού και τους σταυρούς από τα σπίτια τους και να τα αντικαταστήσουν με πορτραίτα του Κινέζου προέδρου.

Το τοπικό στέλεχος του ΚΚΚ, Κι Γιαν επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Morning Post ότι μοιράστηκαν περίπου 1.000 πορτραίτα του Σι Τζινπίνγκ σε μία επίσημη εκστρατεία να πειστούν τα φτωχότερα στρώματα ότι θα πρέπει να στηρίζονται στον πρόεδρο και όχι στον θεό για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους.

«Πολλοί άνθρωποι στην επαρχεία είναι ανίδεοι. Πιστεύουν ότι ο θεός είναι ο σωτήρας τους. Μετά την δουλειά των στελεχών μας θα καταλάβουν το λάθος τους και θα σκεφθούν ότι δεν πρέπει να στηρίζονται για βοήθεια στον Ιησού αλλά στο κόμμα», είπε ο Κι Γιάν. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter