Ο Κίσιντζερ παρομοίασε τον Πούτιν με «φιγούρα του Ντοστογιέφσκι»

Ο Κίσιντζερ παρομοίασε τον Πούτιν με «φιγούρα του Ντοστογιέφσκι»

Συνέντευξη στο Bloomberg παραχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας Νίξον, Χένρι Κίσιντζερ, στην οποία μεταξύ άλλων παρομοίασε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με πρόσωπο που συναντάται στα μυθιστορήματα του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι.

Η εξήγηση που έδωσε ο 100άχρονος βετεράνος πολιτικός, είναι ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «ταλανίζεται από αμφιβολίες και ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες». Κατά τον Κίσιντζερ, ο Πούτιν είναι «ο κληρονόμος μιας παραδοσιακής ρωσικής αντίληψης, όσο και μιας αντίληψης που πηγάζει από το Λένινγκραντ που ζούσε υπό διαρκή απειλή».

«Ο Πούτιν μετέφρασε τα παραπάνω στην επιθυμία του να μην βρίσκεται κάποια στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη σε απόσταση βολής από την Αγία Πετρούπολη και πόλεις όπως η Μόσχα αντιδρώντας στα όρια του παραλογισμού».

Τόνισε δε ότι ο Πούτιν δεν θα μπορεί να παραμείνει στην εξουσία εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία τελείωνε με συμβιβαστική συμφωνία.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, δήλωσε ότι θεωρεί πιθανή μία στρατιωτική σύγκρουση λόγω της Ταϊβάν, εξηγώντας ότι είναι στο χέρι της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους, καθώς «οι δύο ηγεσίες βρίσκονται στην άκρη ενός γκρεμού».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter