Ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνει τον διαιτητή του ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ

Ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνει τον διαιτητή του ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Ολλανδού ρέφερι Μπας Νιχάους στο ντέρμπι με τον Αρη, όμως ο Αγγλος αρχιδιαιτητής τον δικαιώνει για τις κρίσιμες αποφάσεις του…

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε σε βίντεο όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής που πέρασε στη Super League και εστίασε στις τρεις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι.

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης, τόνισε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με τον καταλογισμό του πέναλτι διότι ο επιτιθέμενος κάνει πρώτος την επαφή με τη μπάλα με το δεξί του πόδι, με τη μπάλα στη συνέχεια να έρχεται σε επαφή με τα τεντωμένα χέρια του τερματοφύλακα.

Τότε άμεσα ο τερματοφύλακας, στην προσπάθεια του να παίξει τη μπάλα συγκρούεται με το δεξί πόδι του επιτιθέμενου προκαλώντας παράβαση η οποία έχει ως αποτέλεσμα το πέναλτι καθώς η όποια επαφή με τη μπάλα από τον τερματοφύλακα, δεν ήταν αρκετή για να θεωρηθεί μια σαφής και εσκεμμένη επαφή σε αυτή».

Για τη φάση που ζητάει πέναλτι ο ΠΑΟΚ στον Τζόλη, τόνισε πως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κάνει θέατρο και σωστά δεν καταλογίστηκε παράβαση: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι ο αμυνόμενος ξεκάθαρα δεν πραγματοποίησε επαφή με τον επιτιθέμενο και ότι πρόκειται για μια καθαρή ενέργεια προσποίησης με σκοπό να εξαπατηθεί ο διαιτητής και να καταλογισθεί πέναλτι.

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο ίδιος επιτιθέμενος ήταν ικανός να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας όταν μαρκαρίστηκε από διάφορους αμυνόμενους με το διαιτητή σωστά να αφήνει αυτή την υποσχόμενη επίθεση να αναπτυχθεί».

Για την τελευταία φάση του ματς, όπου ο ΠΑΟΚ φωνάζει για χέρι και πέναλτι, ο Κλάτενμπεργκ υποστήριξε πως έχει προηγηθεί φάουλ στον τερματοφύλακα του Άρη, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να είχε πάει να τσεκάρει τη φάση στο VAR πριν σφυρίξει τη λήξη. «Ο διαιτητής ολοκλήρωσε τον αγώνα έπειτα από μια εκτέλεση φάουλ της επιτιθέμενης ομάδας εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το βίντεο και συμφώνησε με το διαιτητή ότι δεν υπήρξε παράβαση και ότι ήταν ασφαλές να λήξει το παιχνίδι.

Η ΚΕΔ διαφωνεί με το διαιτητή καθώς η τελευταία φάση του αγώνα θα έπρεπε να ελεγχθεί και να υπάρξει απόφαση πριν το τελικό σφύριγμα. Η ΚΕΔ αφού έλεγξε το περιστατικό διαπιστώνει ξεκάθαρη κίνηση από τον επιτιθέμενο να μπλοκάρει τον τερματοφύλακα και καθώς αυτή ήταν η πρώτη παράβαση που υπήρξε, ένα φάουλ υπέρ της αμυνόμενης ομάδας θα έπρεπε να καταλογισθεί. Το παίξιμο της μπάλας με το χέρι από τον επιτιθέμενο και στη συνέχεια από τον αμυνόμενο δεν θα ήταν σημαντικό δεδομένου του αρχικού φάουλ στον τερματοφύλακα».

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter