Ο Κλέων Γρηγοριάδης περιγράφει τον προπηλακισμό του από τα ΜΑΤ: «Ήρθε από πίσω μου και με έσπρωξε να πέσω στον άλλο»

Ο Κλέων Γρηγοριάδης περιγράφει τον προπηλακισμό του από τα ΜΑΤ: «Ήρθε από πίσω μου και με έσπρωξε να πέσω στον άλλο»

Για τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη μίλησε στο Kontra24 ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, που επίσης προπηλακίστηκε.

Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, κανένας διαδηλωτής, ούτε ένας από τα χιλιάδες άτομα που συμμετείχαν στη διαδήλωση, δεν κινήθηκε απειλητικά κατά της αστυνομίας. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι τυχαία υπέρβαση ορίων από κάποιον αστυνομικό. Είναι συντεταγμένο σχέδιο, είναι απόφαση σκλήρυνσης, ωμής βίας», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια περιέγραψε την εμπειρία του: «Ήταν δύο συγκεντρώσεις σε μία. Και οι δύο συγκεντρώσεις όμως ήταν ειρηνικές. Ήταν άνθρωποι κάθε είδους πολιτικής τοποθέτησης που ενδιαφέρονται να μην πεθάνει ένας άνθρωπος που έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Η πορεία ξεκίνησε, ήμασταν στην πλατεία. Έχουμε φωτογραφίες που χτυπάνε το πανό μας, το οποίο κρατάω κι εγώ. Το χτυπάει άνδρας των ΜΑΤ. Δεν έκλεισαν ποτέ την Πανεπιστημίου, ήταν στην Πανεπιστημίου 10.000 άνθρωποι και στο τελευταίο διάζωμα άφηναν αυτοκίνητα. Αυτό δημιουργούσε εκνευρισμό και στα ΜΑΤ και στους διαδηλωτές, αφού τα ΜΑΤ ήταν μεταξύ των αυτοκινήτων και των διαδηλωτών, ωστόσο οι διαδηλωτές ποτέ δεν κινήθηκαν εναντίον τους. Τα ΜΑΤ ξαφνικά κινήθηκαν εντελώς απρόκλητα στην ουρά της πορείας, αλλά σε ένα λεπτό είχαν φτάσει στην κορυφή της πορείας. Όταν εγώ μεσολάβησα και πήγα με τη βουλευτική μου ταυτότητα και τους είπα μην το κάνετε αυτό, ρίχνετε λάδι στη φωτιά, σταματήστε, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου, με προπηλάκισαν, με σπρώξανε με τις ασπίδες τους, ο ένας ήρθε από πίσω μου και με έσπρωξε να πέσω στον άλλο. Όταν με έσπρωξε κάποιος πάνω σε έναν άλλο, ήμασταν σε απόσταση δέκα εκατοστών, και του είπα ηρέμησε, είμαι βουλευτής, δεν έχω κανένα σκοπό να ρίξω λάδι στη φωτιά. Σήκωσε το γκλοπ πάνω, με μια κίνηση απειλητική ότι θα μου σπάσει το κεφάλι, και μου είπε δύο φορές ‘Κλέωνα, φύγε’. Του είπα, είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και όταν μιλάω θα κάθεσαι προσοχή, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου μιλάς έτσι. Εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας άλλος άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον πήρανε σηκωτό ενώ συνέχιζε να χτυπιέται, στην προσπάθειά του να με χτυπήσει».

Διαβάστε επίσης

Σύνταγμα: Αναίτια επίθεση της αστυνομίας στον Κλέωνα Γρηγοριάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter