Ο Κλέων Γρηγοριάδης και άλλοι επώνυμοι του θεάτρου «αδειάζουν» Φιλιππίδη – Τους είχε προτείνει ως μάρτυρες

Ο Κλέων Γρηγοριάδης και άλλοι επώνυμοι του θεάτρου «αδειάζουν» Φιλιππίδη – Τους είχε προτείνει ως μάρτυρες

Σε μόλις τέσσερις ανέρχονται οι επώνυμοι του θεάτρου οι οποίοι έχουν μέχρι στιγμής αποδεχτεί να καταθέσουν στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη, από τους συνολικά 30 και πλέον που είχε προτείνει η πλευρά του ηθοποιού για τη σωρεία των καταγγελιών που υπάρχουν σε βάρος του από γυναίκες συναδέλφους του για σεξουαλική παρενόχληση ακόμη και απόπειρα βιασμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, κάποιοι από αυτούς δεν είχαν καν ενημερωθεί από την πλευρά Φιλιππίδη με αποτέλεσμα όταν τελικά ενημερώθηκαν να αρνηθούν να καταθέσουν υπέρ του καταγγελλόμενου ηθοποιού.

Μεταξύ των προσώπων που είχε προτείνει η πλευρά Φιλιππίδη ήταν και ο δημοφιλής ηθοποιός και βουλευτής του ΜΕΡΑ 25, Κλέωνας Γρηγοριάδης. Ο βουλευτής ενημερώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ότι ήταν μεταξύ των προσώπων που είχε προτείνει η πλευρά Φιλιππίδη, δίχως όμως να έχει προηγουμένως ζητηθεί η συγκατάθεσή του. Ο ίδιος επικοινώνησε με το ΣΕΗ και σύμφωνα με κύκλους του βουλευτή, απέστειλε σχετική απάντηση, η οποία δεν ήταν καθόλου υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη

Σε αυτή, ο Κλέωνας Γρηγοριάδης ανέφερε πως με τον Πέτρο Φιλιππίδη σπούδαζαν μαζί στη σχολή θεάτρου στα τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές του 90. Μετά την αποφοίτησή τους και μέχρι σήμερα όπως ανέφερε, είχε δει τον Πέτρο Φιλιππίδη μόλις δύο φορές, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει για τον ηθοποιό κάτι. Στην ίδια επιστολή ο βουλευτής επισήμανε επίσης ότι στέκεται στο πλευρό των καταγγελλουσών γυναικών.

Νέα στοιχεία στον εισαγγελέα

Την ίδια ώρα η εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει αναφορικά με τον Φιλιππίδη προχωρά. Το πρωί της Τρίτης ο Πασχάλης Τσαρούχας όπου με την ιδιότητα του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, κατέθεσε νέους «καυτούς» φακέλους καταγγελιών για υποθέσεις σεξουαλικής βίας που βαραίνουν τρανταχτά ονόματα του θεάτρου. Μεταξύ αυτών και όλες οι καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Μία από αυτές αφορά σύμφωνα με πληροφορίες σε κακουργηματική πράξη και δεν έχει παραγραφεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter