Ο Κλιντ Ίστγουντ ετοιμάζει την τελευταία (;) ταινία του

Ο Κλιντ Ίστγουντ ετοιμάζει την τελευταία (;) ταινία του

Ο τίτλος του νέου φιλμ που θα γυρίσει ο 93χρονος Κλιντ Ίστγουντ είναι «Juror#2 » και θα είναι ξανά σε παραγωγή της Warner.

Κι ενώ όλοι θεωρούσαμε ότι το «Cry macho» του 2021 θα ήταν η τελευταία ταινία που είχε σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει ο σπουδαίος αμερικανός δημιουργός, οι τελευταίες φήμες που έρχονται από το Χόλιγουντ, δείχνουν ότι μάλλον εκτιμήσαμε λάθος. Όλο αυτό τον καιρό ο 93χρονος Κλιντ Ίστγουντ ετοίμαζε τη νέα του (δεν τολμώ να πω τελευταία) η οποία τιτλοφορείται μέχρι στιγμής «Juror#2». Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες φήμες ο Ίστγουντ δεν θα περιοριστεί μόνο στην καρέκλα του σκηνοθέτη αλλά θα κρατάει και βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην ταινία θα συμπρωταγωνιστούν ακόμη σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί) οι Νίκολας Χουλτ και Τόνι Κολέτ.

Μια πρώτη σύνοψη της πλοκής κάνει λόγο για την διφορούμενη παρουσία ενός ενόρκου σε μια δίκη δολοφονίας. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι ίσως ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του θύματος, οπότε βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ζόρικο ηθικό δίλημμα: ή θα αναγκαστεί να αποκαλύψει την αλήθεια και να υποστεί τις συνέπειες ή θα προτιμήσει τη σιωπή για να τη βγάλει καθαρή, παραπλανώντας όμως την ίδια ώρα τους υπόλοιπους ενόρκους. Η υπόθεση θυμίζει αμυδρά το κλασικό δικαστικό θρίλερ του Σίντνεϊ Λιούμετ «Οι 12 ένορκοι» του 1957 με τους Χένρι Φόντα  και Μάρτιν Μπάλσαμ, όπου και πάλι ένας ένορκος επηρέαζε τους υπόλοιπους ενόρκους αναγκάζοντας τους να αναθεωρήσουν την αρχική απόφαση τους γύρω από την ενοχή του κατηγορουμένου.

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ίστγουντ θα συνεργαστεί ξανά με την Warner για 37η φορά. Με το μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ ξεκίνησε να δουλεύει από το 1977 και το «Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε ποτέ» (The Gauntlet), γνωρίζοντας φυσικά τις μεγαλύτερες επαγγελματικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες του: έργα όπως «Οι ασυγχώρητοι», το «Million Dollar Baby», «Οι γέφυρες του Μάντισον», το «Sully», το «Richard Jewell» και το «American Sniper» είχαν συνολικά 25 οσκαρικές υποψηφιότητες εκ των οποίων οι 9 κατέληξαν σε νίκες. Μάλιστα τα αριστουργηματικά «Οι ασυγχώρητοι» και «Million Dollar Baby» κέρδισαν τα όσκαρ καλύτερης ταινίας, χαρίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου σκηνοθέτη στον Κλιντ Ίστγουντ. Τα πρώτα σκηνοθετικά του φιλμ («Play misty for me», «Περιπλανώμενος πιστολέρο» κ.α.) ο αμερικανός σταρ τα είχε γυρίσει στις αρχές των 70s σε συνεργασία με την Universal.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter