Ο Κοκός, η μπίζνα του 1991, το Τατόι και το Μητσοτακείκο σε ρόλο εργολάβου

Ο Κοκός, η μπίζνα του 1991, το Τατόι και το Μητσοτακείκο σε ρόλο εργολάβου

Θυμάστε, στις 15 Ιουλίου του 2020, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει για το παρθένο δάσος του Ερημίτη στην Κασσιώπη της Κέρκυρας πως «Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλά κάνουμε και το κτίζουμε»;

Ωραία, τι κάηκε πέρσι; Το Τατόι (μεταξύ άλλων). Τι θα κάνει μερικούς μήνες μετά ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση; Θα ξεπουλήσει τα πάντα με τη βοήθεια του Καρόλου και του κοκού Γλύξμπουργκ.

Και για να θυμόμαστε οι παλιοί και να μαθαίνετε οι νεότεροι στις αρχές του φθινοπώρου του 1990 οργανώθηκε με άκρα μυστικότητα η μεταφορά και συγκέντρωση της περιουσίας της τέως βασιλικής οικογενείας από όλα τα ανάκτορα στο Τατόι. Η τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας ήταν από τις προτεραιότητες της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στις 17 Φεβρουαρίου 1991 εννέα κοντέινερ τα οποία περιείχαν 1.904 δέματα φορτώθηκαν σε έξι νταλίκες και με τη συνοδεία τελωνειακού επόπτη έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά, όπου περίμενε το ολλανδικό φορτηγό πλοίο «Τζοάνα Μπόρχαρντ». Κάποιοι έκαναν λόγο και για ιστορική λεία που είχε να κάνει και με τα κοσμήματα των Ρομανόφ του 1830.

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί είχε πλαντάξει στο κλάμα ο βασιλιάς Κοκός στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

Θέση για όλα αυτά πήραν και οι χρήστες του twitter.

Ενδεικτικά μερικά tweets:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter