Ο Κοντονής απαντά στον πρόεδρο του ΣτΕ: «Ανυπόστατες κατηγορίες και συνωμοσιολογικά σενάρια»

Ο Κοντονής απαντά στον πρόεδρο του ΣτΕ: «Ανυπόστατες κατηγορίες και συνωμοσιολογικά σενάρια»

Για ανυπόστατες και αόριστες κατηγορίες που στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές, κατά την εκδήλωση-συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου, ο οποίος έκανε λόγο για «απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών» και «απαράδεκτη και στείρα αντιπαράθεση» κυβερνήσης-Δικαιοσύνης, τόνισε:

«Όλοι όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και στην υπόθεση της εμπιστοσύνη στην εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας.

Τους παρακαλώ σε αυτοσυγκράτηση. Επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους να ανακαλέσουν κατηγορίες που είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές εμπράκτως, εμπράκτως το τονίζω, υποστηρίζοντας και θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματα των Ελλήνων δικαστών και αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter